Terrorisme og ekstremisme

Advarsel: nakne kvinner og Muhammed som bombehund

Revolution Muslim er en liten men energisk gruppe som holder til i byen som huser Frihetsgudinnen. Under Frihetsgudinnens beskyttende vinger fremmer de sitt voldelige og totalitære budskap i New Yorks gater: de hyller massakren på Fort Hood som ”rammet udyret i buken” altså USA, og satirikere advares med at de kan ende opp som Theo van Gogh. Helle Merete Brix synes å ha blitt trøtt av typer som dette og har følgende løsningsforslag til oss alle: ”fortsett å tegne, synge, skrive, filme, og male hva man vil: nakne kvinner med koranvers på ryggen, Muhammed som bjørn eller hund, med bombe i turbanen…” Revolution Muslim og dets medsammensvorne er med dette advart.

Hege Storhaug, HRS

Vår medarbeider i Danmark, Helle Merete Brix, har nok en gang besøkt frihetens fyrtårn New York. Der hadde Brix et brutalt møte med ufriheten; med de som intenst arbeider for å mørkelegge hele verden. Åpent i gatene promoterer de sitt hatbudskap.

Revolution Muslim er en ret ukendt, men energisk islamisk gruppe, med base i byen New York. Gruppen kan efter sigende ofte ses udenfor Det Islamiske Center i den østlige del af Harlem, hvor de deler løbesedler ud og promoverer deres agressive budskab om en islamisk stat med mere. I november 2009 hyldede de den jihad på den amerikanske militærbase Fort Hood, som major Nidal Hasan netop havde udført, og hvor han dræbte 13 mennesker og sårede 30. I en video, der ikke længere kan findes på nettet, talte Revolution Muslim om, at man havde ramt «in the belly of the beast». Bæstet er naturligvis det USA, hvor gruppen har base.

Forleden var Revolution Muslim så på banen igen. I en video, der ikke længere er tilgængelig på YouTube, men som jeg nåede at se, advarer de Trey Parker og Matt Stone, de to mænd bag den amerikanske satiriske tegneserie South Park. Stopper de ikke med at gøre grin med Muhammed – han optræder i bjørnekostume i et afsnit – ja, så kan de ende som Theo van Gogh.

For at understrege pointen indeholdt videoen et billede af den myrdede Theo van Gogh, ligesom der var portrætter af andre, der har fornærmet islam: Salman Rushdie, Ayyan Hirsi Ali, Geert Wilders, Kurt Westergaard og Lars Vilks.

Men, nei, dette skal visstnok ikke tolkes som trusler, eller?I videoen gjorde gruppen det klart, at man ikke blot kan øve krig mod islam med sværd, men også med ord. Indlagt var ligeledes lyd fra en prædiken af den radikale prædikant Anwar al-Awlaki, der er født i USA, men opholder sig i Yemen. Det er nok klogt, for han er på USAs liste over al Qaeda ledere, der har kidnapning og mord på samvittigheden. I videoen taler han om at myrde de, der har «bagvasket» profeten Muhammed.

CNN har talt med lederen af Revolution Muslim, Yones Abdullah Muhammed, der bedyrer, at man naturligvis ikke ønskede at opfordre til vold, men blot ville protestere over den fornærmelige fremstilling af islams grundlægger. Man kan finde det hele på Snaphanen.

Og truslene fungerer etter intensjonen, akkurat slik trusler og vold fungerte under Muhammeds herredømme.

Har truslerne haft en effekt? Ihvertfald har South Park nu erstattet Muhammed-figuren med en censurbjælke, og Muhammeds navn er bippet ud. Dog optrådte censurbjælken også i et tidligere afsnit, fremgår det af en artikel i Politiken. Hverken Matt Stone eller Trey Parker eller Comedy Central, der producererSouth Park, har udtalt sig om ændringerne.

Formentlig kan Revolution Muslim ikke straffes, dertil er truslerne for ukonkrete, mener både amerikanske embedsmænd og CNNs juridiske rådgiver. Med advarslen mod South Park-folkene indskriver Revolution Muslim sig fint i islams tradition for trusler, vold og intimidering af anderledes tænkende, kritikere, intellektuelle, frafaldne og liberale muslimer.

At vise et bilede af en knivmyrdet The van Gogh på åben gade og ovenover placere teksten «Har Matt Stone og Trey Parker glemt dette» må betegnes som en temmelig bastant advarsel, ja, måske egentlig som en opfordring til nogen derude om at gøre kort proces med tegneserieskaberne. Igennem islams historie er eksemplerne på, at sådanne opfordringer bærer frugt, lige så mange som de er forfærdelige.

Da er det Brix sin tur til å benytte samme metode; ”trusler”, det vil si hun advarer på Sappho med følgende ”medisinering”:

Der er kun ét at gøre: At blive ved med at tegne, synge, skrive, filme og male, hvad man vil: Nøgne kvinder med koranvers på ryggen, Muhammed som hund eller bjørn, med bombe i turbanen eller i filmen Fitna. Uanset, hvad Revolution Muslim eller andre islamiske grupper truer med. Så er de advaret.