Politikk

Wilders er verken rasist eller fasist

Ayaan Hirsi Ali forteller at hun ofte får spørsmål fra amerikanere om en av Nederlands ledende politikere, Geert Wilders, er ”rasist eller fascist”. Han er ingen av delene, mener Hirsi Ali, tvert om er han en bra politiker for landet. Men hans løsninger på innvandringens problemer, er ”urealistiske i praksis”, skriver Hirsi Ali i et leserinnlegg i NRC Handelsblad.

Hege Storhaug, HRS

Geert Wilders ”er bra for Nederland fordi folk som er sinte på grunn av de etablerte partienes systematisk gale tilnærming i spørsmål som innvandring og islam, kan kanalisere sinnet sitt ved å stemme på han, istedenfor å gjøre opprør, eller verre, å gå i en voldelig konfrontasjon med radikale islamske grupper”.

Hirsi Ali mener også at Wilders høye popularitet skyldes en ”vedvarende og ond kampanje fra elitens side for å demonisere enhver som stiller spørsmål ved islam”. Hun sier videre at de andre store partiene heller burde kreve at muslimer gir opp ”verdier basert på den islamske eller stamme-kodeksen fra opprinnelseslandet”.

Wilders’ popularity is the result of the «persistent and vicious campaign of the elite to demonise any one who questions Islam as a worrying source of departure from Dutch values by many Islamic minorities.» It would be better for the three classic power parties, Labour (PvdA), Christian democrats (CDA) and conservatives (VVD), to demand of Muslims that they give up «values based on the Islamic or tribal code of their country of origin,» according to Hirsi Ali.

Les artikkel om leserinnlegget hos Nisnews