Vold og overgrep

Europas ”nye” jøder

De siste årene har kommunister og islamister i Norge og Europa prøvd å etablere en grotesk myte, nemlig at ”muslimene er Europas nye jøder”. Det er så langt fra sannheten som mulig, og sannheten er om mulig enda mer grotesk enn manipulasjonen i seg selv, nemlig at jødene nok en gang forfølges og flykter. Denne gangen forfølges de først og fremst av muslimer. Derfor viet jeg et kapittel i min siste bok ”Rundlurt. Om innvandring og islam i Norge”, til den oppseilende jødeforfølgelsen. Det ser nå ut til at deler av media våkner. NRK har fortjenstfullt viet den nye jødeforfølgelsen i Sverige og Norge bred oppmerksomhet denne helgen.

Hege Storhaug, HRS

Når temaet er så til de grader sensitivt og grotesk som forfølgelse av et folk, skal man veie sine ord med omhu. Eller kanskje med intens lidenskap slå på stortromma? Jeg sitter uansett med en gjennomgripende følelse av at hvis Europa nok en gang svikter jødene – denne gangen fra muslimers forfølgelse – så er det et ugjendrivelig tegn på at Europa er på vei mot et endelig ideologisk sammenbrudd. Demokrati og menneskerettigheter blir en historisk parentes i det gamle kontinentets fartstid.

Av Malmös befolkning på 260.000 innbyggere er 60.000 muslimer. Jødene er en knøttliten minoritet i byen på 700 personer. Fortsetter utviklingen som i dag med det mange jøder opplever som økende forfølgelse, kan den byen som reddet mang en jøde på flukt under 2.verdenskrig, tømmes for jøder. Som Oslo, hadde Malmö sin Gazademonstrasjkon i fjor, melder NRK

En jødisk familiefar mener opptrappingen av jødeforfølgelsen startet med denne demonstrasjonen, der nazister, venstreekstreme og islamister stod side ved side, som jeg skriver i Rundlurt.

– Denne demonstrasjonen utartet seg helt, gjennom at den forholdsvis lille jødiske gruppen ble angrepet og måtte evakueres av politiet. Det var noe som ingen av oss noensinne hadde drømt om at vi skulle oppleve i Malmös gater, sier familiefaren til NRK.

Han tør ikke utsette sine barn for det han mener er et økende jødehat i Malmö. Om én måned forlater familien Sverige for godt og flytter til Israel.

Familien hans flyktet fra pogromene i Øst-Europa til trygghet i Sverige i 1890. Nå gjentar historien seg.

I løpet av det siste året, har hatkriminalitet mot Malmös jøder fordoblet seg. Jøder våger ikke bruke kippa i byens sentrum. NRK undrer seg hvordan det er å skjule seg i en by man er født og vokst opp i?

– Det er fullstendig uakseptabelt. Det er et fullstendig nederlag for samfunnet, fastslår familiefaren.

Forholdene er langt på vei tilsvarende i Oslo, som har en like liten jødisk minoritet som Malmö på 700 personer.
NRK har snakket med mange jødiske foreldre som forteller om jødehat mot egne barn. Ingen tør stå fram med navn og bilde og de er derfor anonymisert.

En jødisk pappa forteller om da sønnen var på vei hjem fra skolen, og ble stoppet av en gjeng eldre gutter:

– De spurte: «Er ikke du jøde?», hvor han da svarte ja. Da skulle han tas fysisk og henges i skogen fordi han var jøde. Han klarte å komme seg løs, hvordan vet han ikke selv i dag, og løp hjem, forteller faren.

Trakasseringen fra muslimske gutter ble så ille, at familien flyttet fra bydelen og til et annet sted. Men heller ikke der fikk barna være i fred.

Vi har hørt det før fra Frankrike, Danmark, Storbritannia og så videre: muslimske elever uttrykker beundring for Hitler og avviser Holocaust. Mange vil nok også huske uttalelsene fra Yusuf al-Qaradawi i fjor, lederen av Det europeiske rådet for fatwa og forskning:

”Gjennom historien har Allah sendt folk til jødene for å straffe dem for deres korrupsjon. Den siste straffen ble iverksatt av Hitler. Gjennom alt det han gjorde mot dem, selv om de (jødene, red.anm.) har overdrevet denne saken, klarte han å sette dem på plass. Dette var himmelsk straff for dem. Ved Allahs vilje; neste gang vil det skje gjennom de troendes (muslimenes, red.anm.) hender.”

(…)

”For å avslutte min tale, vil jeg si at det eneste jeg venter på nå, når mitt liv går mot slutten, er at Allah gir meg muligheten til å reise til landet for jihad og motstand (dvs. Israel, red.anm.), selv om det skal skje i en rullestol. Jeg vil skyte Allahs fiender, jødene, og de vil kaste en bombe mot meg, og slik vil jeg avslutte mitt liv ved å bli martyr.”

Og mange husker nok at verken Basim Ghozlan eller Islamsk Råd klarte å ta avstand fra uttalelsene, noe som ethvert menneske med noenlunde grunnleggende humanisme i bunn ville gjort på autopilot. Barna har med andre ord sine tanker og holdninger fra voksne, inkludert toneangivende i den offentlige samtalen. I tillegg legger frykt et lokk over situasjonen; verken jøder og lærere våger ikke å stå frem i NRK og fortelle om sine erfaringer med hatet – i Norge i 2010…

NRK har snakket med lærere på videregående skoler med mange muslimske elever. Ingen av lærerne tør å la seg intervjue. De er redd for represalier fra elever, og er derfor anonymisert:

Lærer 1, kvinne: «Det er en notorisk uthenging av jøder. Alt fra vitser til åpenbare drapsrusler. «Det står i Koranen at du skal ta livet av jøder, alle riktige muslimer hater jøder. Jøder skal drepes hvis de kommer hit til denne skolen», er det elever som sier. Å rose Hitler for det han gjorde med jødene er en annen gjenganger fra elever ved min skole. Det verste med dette er at jødehat er blitt helt legitimt i store elevgrupper med muslimsk bakgrunn.»

Lærer 2, mann: «Jeg ser jødehatet spesielt i samfunnsfagtimene. Elever sier jøder styrer alt, hele Vesten styres av jøder. Flere sier også at de beundrer Hitler, fordi han drepte jøder. «Angrepet på Tvillingtårnene i New York 11. september 200,1 var det jødene som stod bak.» I min klasse er det slik at hvis noen sier de støtter terroisme, så er det noen som protesterer. Men hvis noen gir utrykk for jødehat, er det ingen som protesterer.»

Lærer 3, kvinne: «Flere elever hånflirer når jeg snakker om Holocaust. En gutt reiste seg og kommanderte meg til å stoppe å snakke om jøder og Holocaust. De fleste av disse ungene er født og vokst opp i Norge. Jeg synes det er sjokkerende at det går an å vokse opp i Norge med slike holdninger. »

Lærer 4. mann. «»Jævla jøde» er et mye bruk skjellsord i timene. Hadde jeg vært jøde ville jeg følt det veldig krenkende. Disse uttalelsene er et stort problem. »

Lærerne NRK har snakket med har intrykk av at elevene i norsk skole får mange av sine holdninger via radio- og TV-sendinger via satellitt. Vel, jeg tror slike holdninger får man først og fremst med seg i familiens rede. Dessverre.