Integrering og integreringspolitikk

Trett av integrering

”Jeg er så lei av uttrykket integrering, når det i virkeligheten betyr en tilbaketrekning av norsk kultur fra norske institusjoner. I stedet skal vi begynne å assimilere på den norske kulturens premisser. ” Sa en toppolitiker for noen dager siden. Han mener også at Norge er nordmennenes land, og at det derfor er nordmennene som skal bestemme hvem som har adgang til landet. Han ønsker at vi skal begynne å sortere innvandrere ved grensen og velge ut dem som det er realistisk å klare å assimilere.

Hege Storhaug, HRS

Bare tullet! Det var selvsagt ingen norsk toppolitiker som ville våget seg ut i det offentlige rommet med slike tanker – det hadde jo vært det samme som å be om at Galgeberg ble operativ igjen. Dette var ordene til Danmarks Søren Pind (partiet Venstre) under en paneldebatt hos Trykkefrihedsselskapet (TFS) i København, der tittelen var ”Kan liberalistene forsvare friheten?”.

I panelet satt Lars Hedegaard, leder av TFS, Lars Seier Christensen, administrerende direktør av Saxo Bank, , Rune Toftegaard Selsing, redaktør af tidsskriftet Libertas, og Mikael Jalving, og debattør og forfatter, som for øvrig stilte med ansiktstildekning.

Her er video fra debatten.

Her kan Lars Hedegaards innlegg leses.

Her kan Lars Seier Christensens innlegg leses.