Æresdrap og æresrelatert vold

Tar loven i egne hender

Kriminelle norskpakistanere skal ifølge anonyme tipsere ha satt en pris på hodene til de to mennene som skal stå bak drapet på Faiza Ashraf. ”De skal tas. Dette kommer fra pakistanske miljøer. Så fort de er satt i fengsel skal de tas. Ingen gjør dette mot ei pakistansk jente og kommer unna med det.”

Hege Storhaug, HRS

Dagbladet skal ha fått flere tips om påståtte hevnplaner fra kriminelle norskpakistanske miljø.

Flere personer tok i dag kontakt med Dagbladet og refererte til påståtte hevnplaner fra kriminelle norskpakistanske miljøer i Oslo.– Det er satt en pris på hodene til mennene som gjorde dette. De skal tas. Dette kommer fra pakistanske miljøer. Så fort de er satt i fengsel skal de tas. Ingen gjør dette mot ei pakistansk jente og kommer unna med det, sa en anonym innringer til Dagbladets tipstelefon.Også navngitte personer tilknyttet gjengmiljøet forteller uoppfordret om hvor opprørte de er.– Den mannen kommer ikke til å få det bra i fengselet, uansett hvor han havner. Ingen tolererer dette, sier en straffedømt norskpakistaner til Dagbladet.Ifølge han er stemningen i miljøet svært aggressiv mot de påståtte gjerningsmennene, også blant folk som ikke kjente Faiza personlig. Bakgrunnen er at drapet framstår som et angrep på ei uskyldig norskpakistansk jente – utført av en norsk mann med pengebelønning som eneste motiv.

Flere personer forsøker nå på egen hånd å få detaljert informasjon om de siktede, og politiet må trolig vurdere fengslingsforholdene nøye når mennene slipper ut av isolasjon.

Akkurat som kidnapping er utbredt i Pakistan, er det vel så utbredt med hevndrap. At det kan være noe i påstandene om en form for mobilisering for å lynsje de to mistenkte bak kidnappingen og drapet, er derfor sannsynlig. Et interessant spørsmål er: ville de samme tatt loven i egne hender hvis ei norsk jente var blitt kidnappet og drept av en norskpakistaner? Eller ei jente med indisk bakgrunn?

Mon tro hva vårt politiske lederskap tenker om hvordan de har klart å skape det nye multikulturelle Norge?

«Jeg er så lei av uttrykket integrering, når det i virkeligheten betyr en tilbaketrekning av norsk kultur fra norske institusjoner. I stedet skal vi begynne å assimilere på den norske kulturens premisser. ” Sa en toppolitiker for noen dager siden. Han mener også at Norge er nordmennenes land, og at det derfor er nordmennene som skal bestemme hvem som har adgang til landet. Han ønsker at vi skal begynne å sortere innvandrere ved grensen og velge ut dem som det er realistisk å klare å assimilere.