Ytringsfrihet

Islams rolle i Europa til debatt på CNN

Som vi meldte for to uker siden, skulle Ayaan Hirsi Ali, Naser Khader og Tariq Ramadan møtes til debatt i CNN om islams rolle i Europa, der utgangspunktet var attentatet mot Kurt Westergaard og minaretforbudet i Sveits. Haiti-tragedien stoppet sendingen, men nå er CNN klar for å kjøre debatten. Da er det bare å benke seg foran fjernsynet i morgen kveld.

Hege Storhaug, HRS

For to uker siden lå det an til en spennende debatt om islam i Europa, som vi rapporterte. Så ble Haiti rammet av jordskjelv. Debatten ble utsatt, men nå tar CNN grep. Her fra danske Ritzau (altså danskenes svar på NTB):

Nu skulle det være ganske vist – CNN’s Christiane Amanpour stiller skarpt på Europa og islam. Onsdag aften klokken 21:00 deltager de Konservatives integrationsordfører, Naser Khader, i den internationale stjernejournalists program. Her skal han debatterer med Hirsi Ali, den somaliskfødte forfatter, der nu er bosat i USA, samt Tariq Ramadan, fortaler for Euro-islam .

CNN tager udgangspunkt i overfaldet på tegneren Kurt Westergaard, de franske planer om et burkaforbud og folkeafstemningen i Schweiz, hvor et flertal forbød minareter, og lægger op til en debat om islams rolle i Europa og integrationen.

Programmet skulle have fundet sted for 14 dage siden, men blev rykket på grund af katastrofen i Haiti.

Naser Khader er ikke uvant med at optræde i udenlandske medier – alene i løbet af de sidste par uger har han givet interviews til italiensk radio og flere amerikanske aviser, her i blandt Washington Post og New York Times – men det er første gang, han deltager i Christiane Amanpours ansete program.