Terrorisme og ekstremisme

Barn i Storbritannia trenes til jihad?

Terrorpolitiet i Storbritannia har beslaglagt video av barn ned i treårsalderen som trenes til hellig krig. Videoen viser en treåring som med pistol i hånden sier de vantro og jøder skal drepes. I tillegg er det funnet material der foreldre oppfordres til å starte jihadtrening med spedbarn.

Hege Storhaug, HRS

Videoen ble funnet under et raid i Manchester, som har en høy muslimsk populasjon. Ifølge terrorpolitiet har de bevis for at ekstremister arbeider for å radikalisere unge.

Videoen, som Manchester-politiet har lagt en snutt av på nettet, er antakelig tatt opp i Pakistan. Den viser en gutt og en jente, gutten rundt tre år og jenta i seksårsalderen. Jenta holder først en pistol i hånden, og en voksens stemme i bakgrunnen spør treåringen hva han vil gjøre med våpenet: ”Jeg vil drepe de vantro,” svarer stemmen i bakgrunnen.” Treåringen får pistolen i hånden og deretter hentes en Kalashnikov, og det sies fra bakgrunnen: ”du vil drepe jødene”.

Videoen ble funnet på harddisken til en computer. Terrorpolitiet er rystet, og sier de har ingen grunn til å tro at videoen er falsk, all den tid våpnene er ekte.

A senior officer in the Counter Terrorism Unit (CTU) said: “We believe this was filmed abroad. We have no idea who the children are. We were shocked to find it at the house. We have no reason to believe this is faked. The guns are real.”

Police refused to say when the raid took place, and exactly where in Manchester.

I et annet raid fant terrorpolitiet en serie lyskort som brukes til å lære barn alfabetet. I stedet for M for Muhammed, var M-en for Mujahedeen.

In another house raid, a series of flash cards to teach children the alphabet were found.

The officer said: “The cards were written in English – and instead of having M for Muhammad they had M for Mujahideen.

“They have the potential to indoctrinate. It just shows the mindset of some people and what we are up against.”
Politiet fant også nedlastede dokument som instruerer foreldrene til å undervise barna i jihad fra de er spedbarn: ”Ingen barn er for unge til å starte jihadtrening.”

Police also found documents downloaded from an extremist website which instructs parents to teach children about jihad, or holy war, from an early age.

The documents says: “The key is to start instilling these values in them while they are babies. Don’t wait until they are seven. No child is ever too young to be started off on Jihad training.”

En i politiledelsen i Manchester sier han tror majoriteten av det muslimske samfunnet i byen forstår hvilken trussel de står overfor, mens en ledende politiker i parlamentet uttaler at det er ”det er det verste beviset jeg noensinne har sett knyttet til hva vi står overfor”.

David Thompson, Assistant Chief Constable of Greater Manchester Police, said: “My view is that the majority of the community across the board see the threat that we’re dealing with and are hugely supportive.”

Kim Howells, MP, chairman of the parliamentary intelligence and security committee, who was shown the footage, said: “It’s a dreadful thing to see and I hope I never have to see it again actually.

“That’s a serious piece of evidence of the kind of thing we are up against as I have ever seen.”

Jeg gikk for øvrig til google for å finne illustrasjonsfoto av barn og jihad til denne artikkelen. Det var mye å velge og vrake i…

Police find Islamic extremist ‘training’ video for children