Eksterne skribenter

Seksuelle overgrep utbredt blant muslimer (del 1)

Mye tyder dessverre på at seksuelle overgrep blant muslimer , herunder i muslimske familier, er svært utbredt, skriver psykolog Nicolai Sennels for rights: ”Som autoriseret psykolog vurderer jeg, at der er to årsager til denne ulykkelige tendens: a) Islam påbyder muslimer at se ned på kvinder, hvilket gør det mere acceptabelt for mænd at forbryde sig mod kvinder. b) Forskrækkelsen over kvinders seksualitet og mænds nedsættende syn på kvinder er til skade for mændenes egen psykologiske og seksuelle udvikling.”

Af Nicolai Sennels, for HRS

Vi dykker her ned i et mørkt og lukket univers: Et univers, hvor kvinder tvinges til at indgå livslange seksuelle forhold til nære familiemedlemmer; hvor vold mod kvinder tilsyneladende er ekstremt udbredt; piger og kvinder tvinges til at skjule deres kvindelige skønhed med slør, lange usexede jakker, burka’er el.lign.; hvor mænd frit kan voldtage kvinder, fordi kvinderne ofte automatisk anses for selv at være skyldige i overgrebet.Voldtægter og påtvungne seksuelle forholdBritisk politi citeres i artiklen «A Question of Honour» i The Independent 10/2 2009 for at vurdere, at op mod 17.000 kvinder i Storbritannien årligt er ofre for æresrelaterede overgreb, herunder voldtægter og tvangsægteskaber.Direktøren for kvindekrisecentret Dannerhuset i København, Vibe Klarup Voetmann, fortalte til Kristeligt Dagblad 11/6 2008 ( ), at 70 procent af de 1.400 kvinder (svarende til 980 kvinder), som årligt henvender sig til centret, har mellemøstlig baggrund. Dannerhuset er kun et blandt 40 kvindekrisecentre i Danmark , og der er derfor god grund til at frygte, at antallet af muslimske kvinder, som ønsker rådgivning eller husly grundet tvangsægteskaber, vold og seksuelle overgreb i hjemmet, er langt højere. Man skal også medtage i betragtningerne, at mange muslimske kvinder tier om overgrebene, fordi de frygter repressalier fra familien. Antallet af muslimske kvinder, som mishandles hver år alene i Danmark, overstiger således formentligt mange tusinde.Hvad ærefuldt er der i at voldtage en kvinde eller tvinge hende til at gifte sig med en mand, hun ikke elsker?Tvangsægteskaber er seksuelle overgrebHvad angår tvangsægteskaber, mangler medier og journalister endnu at forstå, at dette ikke kun er et overgreb på kvindens basale menneskerettigheder, men især hendes seksualitet. I tvangsægteskaber tvinges kvinden jo til at indgå et seksuelt forhold til en mand, som hun ikke selv har valgt. Dette seksuelle forhold varer vel og mærke livet ud for langt de fleste kvinder, eftersom skilsmisse oftest ikke er en mulighed for kvinderne. De mange tvangsægteskaber gøres kun endnu mere afskyelige af, at kvinderne oftest tvinges til at gifte sig med nære familiemedlemmer: “I Pakistan anslås det, at godt 70 procent af alle ægteskaber er indgifte, i Tyrkiet ligger det på mellem 25 og 30 procent.»

Hvad ville du sige til at blive tvunget til at gifte dig og have sex med din egen fætter eller kusine?Påtvungne seksuelle relationer mellem nære familiemedlemmer er ikke kun psykologisk traumatiserende, men også biologisk unaturligt. Ifølge artiklen «Indvandreres indavl koster millioner» i BT 10/11 2003, er konsekvenserne ofte fysiske og psykiske handicap: «Når fætter og kusine får børn sammen, er der dobbelt så stor risiko for at få et handicappet barn – det koster kommunekasserne dyrt.» og videre «Allerede i 2000 blev det gjort op, at mens 13 pct. af alle børn var indvandrere i Københavns Kommune, så udgjorde de 24 pct. af de svært handicappede børn.« Desværre er bruden i mange af tvangsægteskaberne i den muslimske kultur meget unge. Da de unge piger reelt er uden mulighed for at sige nej til bryllupet, er det ikke for meget at tale om disse tvangsægteskaber som institutionaliseret seksuel udnyttelse. Den svenske forsker Pernilla Ouis, som selv er muslim, har forsket i såkaldt æresrelateret vold for Red Barnet. Forskningen foregik i Mellemøsten, og Ouis’ konklusion er, at «tidlige ægteskaber kan ses som seksuel udnyttelse, da det er meget små piger, vi taler om.» Muslimsk kultur er et paradis for liderlige mændIfølge Koranen vil muslimske mænd, som dør i kamp for islam, blive belønnet med 72 jomfruer, som tilsyneladende får en ny jomfruhinde, hver gang martyren har penetreret hende. Set fra den vestlige psykologis perspektiv er det ganske pinligt og temmeligt pubetært, at en verdensreligion lover ren og skær sex – oven i købet med seksuelt uerfarne kvinder – som den højeste pris. De fleste, som allerede er vokset ud af teenageårenes hormonelle bølgegang og har bare en smule menneskelig modenhed, vil bestemt synes, at sådan et mål i livet primært er opfundet af og målrettet meget simple mandetyper. Det er ikke for meget at sige, at det islamiske paradis først og fremmest er for liderlige og følelsesmæssigt afstumpede mænd – som er for usikre til at håndtere seksuelt erfarne kvinders fritslupne seksualitet. Den udbredte glorificering af dette paradis i islamiske miljøer tyder på, at den muslimske kultur har formået at producere ikke så få eksemplarer af denne mandetype.Dette seksuelle paradis, hvor man kan tage en kvinde uden at spørge og bruge hende som man vil, findes desværre også blandt levende muslimske mænd, som ikke har dræbt sig selv i kamp for deres religion. Muslimske mænd kan i mange tilfælde voldtage muslimske kvinder uden konsekvenser, fordi kvinderne ikke tør at fortælle det til familien eller politiet. Kvindesynet i den muslimske kultur er nemlig ofte, at voldtagne kvinder selv er skyld i overgrebet. Danmarks Radio kunne 3/8 2009 berette, hvordan organiserede gruppevoldtægter er udbredt i indvandrermiljøet: «Unge mænd – med anden etnisk baggrund end dansk – står for organiserede voldtægter af piger fra deres eget miljø og med samme oprindelse. De unge mænd ved nemlig udmærket, at pigerne er så bange for deres families reaktioner, at de holder voldtægten hemmelig.»

Sygeplejerske Kristina Aamand, som selv er fra en muslimsk familie, har arbejdet med seksuelt misbrugte indvandrerpiger på Center for Voldtægtsofre i Danmark. I dag leder Aamand rådgivningen Ny mødom, som hver måned får henvendelser fra en eller flere indvandrerpiger, som har været udsat for seksuelle overgreb fra muslimske drenge og mænd. Aamand kommenterer fænomenet således: «Som muslimsk indvandrerpige bliver man opdraget til, at hvis man har sex før ægteskabet, bliver man straffet af Allah. Sex før ægteskabet er ifølge islam den største skam. Der er nogle af drengene, der bruger dette æresbegreb mod pigerne, for pigerne vil blive betragtet som de skyldige.» Det er de mere religiøse familier, som betragter voldtagne piger som skyldige i deres egen voldtægt. Samme type familier tillader ofte ikke, at deres piger og kvinder befinder sig alene med mænd, de ikke er i familie med – og at de skal være i følge med mandlige familiemedlemmer, hvis de bevæger sig udenfor hjemmet. Der er derfor god grund til at formode, at voldtægtsmændene i mange tilfælde er fra kvindens egen familie: Onkler, brødre, fætre, bedstfædre, fædre osv.
Del 2 følger i morgen. Jeg skrev i øvrigt sit speciale om sammenhængen mellem psykisk sundhed på den ene side og evnen til forelskelse og orgasme på den anden.