Vold og overgrep

Oppfordrer til å drepe Westergaard

Ikke før det er blitt kjent at Kurt Westergaards frisør ikke våger å ha han på kundelisten sin, så kommer det frem at atskillelige brukere av Facebook oppfordrer til å ta livet av den pensjonert bestefaren. Og hva sier Westergaard selv? "I et demokrati er der plads til arrigskab og skænderi. Det hele skal bare ikke ende med en begravelse."

Hege Storhaug, HRS

Hvis man har sånn noenlunde kontakt med følelseslivet sitt, er det vondt å følge tilstanden rundt Kurt Westergaard. For et par dager siden ble det kjent at den faste frisøren hans ikke våger å klippe bestefars hår lenger, hvorpå Westergaard i svært sympatiske og tapre ordlag kommenterte frisørens frykt slik:

Hun er en søt og meget vennlig dame med muslimsk bakgrunn. Det er leit at hun har sagt meg opp som kunde, sier Westergaard til Ritzau.

– Det ser ut til at jeg må regne med en viss stigmatisering, men de personlige smerter kan jeg nok lære meg å leve med, sier Westergaard.

Nyheten om frisørens frykt kom samtidig med at det ble kjent at det store auksjonsfirmaet Lauritz.com ikke lenger tør å selge en akvarell av Westergaard av sikkerhetsmessige grunner. Dette fikk statsminister Lars Løkke Rasmussen til å rykke ut:

Hvis vi isolerer eller vender ryggen til dem som trenger vår støtte, gir vi opp. Truslene mot det danske samfunn er kommet for å bli, men vi må ikke leve i angstens skygge.

(…)

Det er ikke våre verdier at vi i angst og desperasjon stigmatiserer de som trenger vår støtte. Dette handler om en mann som lever av å lage kunst. Han er et terrormål. Vi må gjøre det vi kan for å beskytte ham. Hvis ikke, tar vi levebrødet fra ham.

Nå i formiddag melder Ekstrabladet at personer med arabiske mannsnavn har startet en hatsk debatt om Westergaard som inkluderer drapstrulser:

‘Bare vent til den dag, jeg ser ham. Så kan i godt sige farvel til Kurt’.

‘Jeg håber, der kommer en anden somalier og sætter øksen fast i hovedet på det gamle svin’.

‘Vi må fucke up den gamle dansker svin’.

‘Jeg dræber dig, din svans’.

‘Den fucking bums, jeg skyder ham’.

‘Fuck Kurt Ludergaard, han skal stenes’.

‘Al Qaida skal nok finde den bums og sende mig eller en anden muslimsk bror til at lave selvmordsbombe mod ham’.

Som rights lesere skjønner er det intellektuelle nivået og dannelse ikke det mest fremtredende i disse arabiske hodene, noe som også gjenspeiles i navnet Facebook-gruppen har gitt seg selv: ”FUUUCK KURT WESTERGAARD.” Det er nesten ikke til å tro, men hele 1 100 personer har tilmeldt seg nettgruppen.

Politiet vil nå vurdere jurister å vurdere lovligheten av å danne slike nettgrupper.

Vi skal lige kende det fulde omfang af, hvor mange der fremsætter noget, der relaterer til en trussel. Det er en sag, vi undersøger, siger vicepolitiinspektør Frits Kjeldsen til Ekstra Bladet og fortsætter:

– Jeg har sat en afdeling, der har med it-kriminalitet at gøre, til at kigge på, hvad der foregår på denne hjemmeside.

Westergaard har ikke vært på nettet og sjekket hva som foregår. Han har ikke computer lenger. Den smadret den somaliske øksemannen i hjemmet hans. Men, han har igjen både en sympatisk og snerten kommentar å komme med:

– Jeg kan forstå, at der er nogle trusler.

– Det skal jeg nok finde mig i. Det har jeg prøvet før, fortæller Kurt Westergaard til Ekstra Bladet.

– Når man kommer ud, som jeg nu har gjort i offentligheden, må man finde sig i det. Så vil der komme nogle reaktioner, siger Kurt Westergaard og tilføjer:

– I et demokrati er der plads til arrigskab og skænderi. Det hele skal bare ikke ende med en begravelse.

Jeg tror det er flere enn meg som for tiden føler seg mer dansk enn norsk.