Vold og overgrep

Jøder flykter fra Sverige

Det landet jøder flyktet til under 2.verdenskrig, forlater de nå grunnet hatforbrytelser. Særlig ille er forholdene for jødene i Malmö, og det rapporteres at først og fremst unge arabere står bak forfølgelsen av jødene. Assosiasjonene går til den ytre venstre flanken i Norge som ynder å definere muslimer som ”Europas nye jøder” – et av de mest kvalmende og bedragerske påstandene i vår tid.

Hege Storhaug, HRS

Fred og toleranse. Ja, vi har hørt det før. Alt som inhumane og voldelige element i de muslimske rekkene foretar seg i intoleransens navn, er således ”uislamsk”. Slik manipuleres det fra konservative norske talsperson, og de får definere hendelser som ”uislamske” uten at eksempelvis programledere i NRK stiller et enste motspørsmål, slik vi så i programmet Debatten forrige torsdag i NRK.

Hvis norsk media således skulle ta opp den økende jødeforfølgelsen i Europa, nå rapportert fra vårt naboland Sverige, så gis mikrofonen til talspersoner som definerer overgrepene som, ja, nettopp, ”uislamsk”, og så er debatten case closed.

Slik utviklingen har vært de siste tiårene i den muslimske verdenen med økende jødeforfølgelse og i Europa det samme, må altså kunne konstatere at islam har mislykkes radikalt med sitt påståtte budskap om toleranse – særlig overfor jødene.

Når jøder nå i økende grad forlater Malmö til fordel for Israel, er det ikke lysten som får dem til å selge eiendom og pakke koffertene: Det er sjikane som driver dem mot Midtøsten, forteller Kristeligt Dagblad. I 2009 doblet antallet hatforbrytelser.

I 2009 blev der anmeldt 79 hadforbrydelser mod jøder i Skåne. Det er en fordobling i forhold til året før. Og det er arabiske unge, der står for hovedparten af chikanen.

Nærpolitichefen i Malmø, Bengt Hersler, forventer i fremtiden «flere bølger af antisemitiske overgreb», som han udtrykker det:- Så snart konflikten optrappes i Israel, så optrappes den også i Malmø. Det skete sidste år både i forbindelse med krigen i Gaza og ved en tenniskamp mellem Sverige og Israel, siger han.

Politiet mener at overgrep mot jøder – ene og alene fordi de er jøder – skjules i generelle voldsstatistikker i Malmö, som huser en betydelig andel muslimer, uten at antallet spesifiseres.

29 procent af Malmøs indbyggere er født uden for Sverige.

Annonce

– Det er et stort problem, at mange af hadforbrydelserne ikke anmeldes, eller at politiet får dem lagt i en forkert bunke. Men alle politifolk har været på kursus, så nu skulle der være sikkerhed for, at når en jøde slås ned, fordi han er jøde, så ender det i statistikken med hadforbrydelser frem for i statistikken om vold, siger Bengt Hersler.

Fra jødisk hold sies det at utflytting fra Sverige nsten alltid begrunnes med barnas fremtid. Jødiske barna jobbes ut av svenske skoler, samtidi som familiers eiendommer ødelegges og også stikeks i brann.

Og fra den jødiske forsamling i Malmø hedder det fra talsmanden Fredrik Sieradzki, at forsamlingen har kendskab til flytningerne ud af landet, og at begrundelsen næsten altid er børnene.- Vi har medlemmer, hvis børn tvinges til at flytte skole, alene fordi de er jøder. De mobbes ud, siger han.

En dansk overrabbiner, Bent Lexner, ”siger det lige ud”:

Den danske overrabbiner, Bent Lexner, kender godt til situationen i Sydsverige, som blandt andet omfatter ødelæggelse af jødisk ejendom og brandstiftelse.- Situationen fortæller vel noget om, hvor vanskeligt det er at integrere muslimske grupper i Malmø, siger han.Men han vil ikke sammenligne forholdene for jøder i Danmark med overgrebene i Skåne.- Der er i perioder flere episoder, end vi har været vant til, men meget mærkbart har det ikke ændret sig. I hvert fald ikke i første omgang, siger han.Mosaisk Troessamfunds formand, Finn Schwarz, er ikke helt enig.- 2009 har ikke været et sjovt år, og det er vi nødt til at forholde os til, siger han.Den sydsvenske tendens bekræftes af en israelsk regeringsundersøgelse om anti-semitisme, som er udkommet op til Auschwitz-dagen i dag. Heri hedder det, at England og Frankrig også oplever en fordobling af hadkriminaliteten fra 2008 til 2009.