Islam

CNN om burka, minareter og Westergaard

den siste tids debatt i Europa i kjølvannet av minaretforbudet i Sveits, attentatet mot Kurt Westergaard, og de franske planene om burkaforbud, har gitt gjenlyd helt over Atlanteren. I morgen møtes derfor Ayaan Hirsi Ali, Naser Khader og Tariq Ramadan til debatt i CNNs studio.

Dette melder Jyllands-Posten http://www.jv.dk/artikel/811181 Debatten går av stabelen 21.30 norsk tid.

K-integrationsordfører Naser Khader, forfatter Hirsi Ali og islamforsker Tariq Ramadan skal tirsdag på CNN diskutere burkaer, ekstremisme og islam i Europa.

Integrationsordfører for De Konservative, Naser Khader, kommer tirsdag aften i fornemt selskab, når han på den amerikanske nyhedskanal CNN skal diskutere islams rolle i Europa.Udsendelsen tager udgangspunkt i overfaldet på Muhammed-tegneren Kurt Westergaard, de franske planer om at indføre burkaforbud i landet og folkeafstemningen i Schweiz, hvor flertallet forbyder minareter.TV-stationens stjernejournalist, Christiane Amanpour, interviewer Naser Khader i programmet, hvor også den somaliskfødte forfatter, Hirsi Ali, deltager. Hun bor i dag i USA og er forfulgt på grund af manuskriptet til filmen «Underkastelse», der er en fiktiv film om mishandling af muslimske kvinder.Også islamforsker og muslimsk teolog, Tariq Ramadan, der er professor ved Oxford Universitet deltager. Han er bedst kendt for sin tanker om, at muslimer i Europa kan og bør indpasse deres religion til det land, de lever i. Og at det kan lade sig gøre uden at gå på kompromis med Koranen.

Naser Khader mener naivismen overfor islamismen er på fremmarsj igjen.

– Det bekymrer mig, at vi er begyndt at slappe af igen, og at naiviteten er på vej tilbage, siger han.

Khader sier at islam kan forendes med demokratiet, det samme gjør Ramadan. Hvordan dette konkret kan la seg gjøre, får vi kanskje vite i morgen?

– Men han (Ramadan, vår merknad) skelner ikke mellem islamister og islam som religion. Man kan sagtens være muslim og demokrat, men islamister skal vi være benhårde overfor, siger Khader.