Islam

Minaretforbud i Norge?

I en meningsmåling i går kom det frem at 37 prosent av Norges befolkning er for et forbud mot å bygge minareter i Norge. Det interessante er at i Sveits, der folket nå har sagt ja til forbud, sa meningsmålingene noe annet før avstemningen. Kun 34 prosent var for forbud da de ble spurt, altså færre enn i den norske meningsmålingen. Dette kan bety at det reelt sett er et norsk flertall mot minareter. Folk reserverer seg for ”uanstendige” tilbakemeldinger på telefon, men ikke foran stemmeurnene.

Hege Storhaug, HRS

I en meningsmåling presentert av Klassekampen sier 37 prosent ja til minaretforbud, 44 prosent er mot forbud, mens 19 prosent ikke vet om de vil ha forbud eller ei. Før avstemningen i Sveits var færre for et forbud enn i Norge. Betyr ikke dette egentlig at Dagsavisen kan forberede en ny førsteside med hakekors i det norske flagget? Et hakekors som folk, ifølge redaktør Arne Strand, kan ”misforstå”