Terrorisme og ekstremisme

Pakistansk jenteskole sprengt i luften

Tilstanden i Pakistan synes bare å bli verre og verre. I dag ble en jenteskole i Khyber-distriktet sprengt i luften. Taliban har tydeligvis planer om å forårsake mest mulig død og fordervelse før de forhåpentligvis blir stoppet. Symbolet på islamistenes forskrudde makt er å sikre seg at kvinnene holdes nede – derfor går de særlig etter jenteskoler.

Skolen lå i utkanten av byen Bara, i de lovløse områdene langs grensen til Afghanistan, melder NTB. Det skal ikke så langt være kommet melding om skadde eller drepte, men skolebygningen, som hadde over 20 klasserom, ble helt ødelagt.

– Opprørerne brukte mellom 25 og 30 kilo sprengstoff for å ødelegge den to etasjer høye skolebygningen, opplyser en talsmann for den lokale administrasjonen.

Dagens angrep kommer fire dager etter at to bomber eksploderte på en annen jenteskole i en annen by i Khyber-distriktet. Da ble fire personer såret.

Islamistene har ødelagt flere hundre skoler, de aller fleste jenteskoler, i det nordvestre Pakistan de siste årene. Bare i Swat-dalen alene ble over 200 jenteskoler jevnet med jorden i løpet av de to årene Taliban hadde kontrollen over dalen.