Ytringsfrihet

Barbiefascisme

Redd Barna har nylig slått et noe spesielt slag for mangfoldet, for såkalt toleranse. I forbindelse med 50-årsjubileet til Barbiedukken, så Burkabarbien dagens lys på en auksjon i Firenze. Inntektene fra auksjonen gikk uavkortet til Redd Barna, som var ”henrykte” over initiativet. Designeren av Burkabarbien mener på sin side at det er ”veldig viktig at jenter, uansett hvor de kommer fra, bør ha en Barbie som de føler representerer dem”. Da blir vel det neste en Ken med fire koner, en hodeløs Barbie, en steinet Barbie, en prostituert Barbie?

Hege Storhaug, HRS

Det burde utløst et ramaskrik, men det gjør det ikke. Barn skal ikke skjermes fra verdens mest kjønnsfascistiske plagg, tvert om, barn skal vennes til burkaen som en normal del av kvinners liv. Et plagg kvinner kan bli drept for ikke å bruke skal normaliseres, ”europeiseres”. Et plagg som medfører psykisk og fysisk sykdom (D-vitaminmangel). Et plagg som hemmer all normal bevegelse og kommunikasjon. Et plagg i full kollisjon med grunnleggende universelle menneskerettigheter. Og, nei, det er ingen kjønnsundertrykkende parallell mellom bikini og burka, for den som måtte mene det. Jenter og kvinner i Vesten har aldri blitt tvunget av sine fedre, brødre eller ektemenn til å ikle seg bikini. Ingen har nonsinne – så langt jeg vet – blitt drept av sine nærmeste fordi de har nektet å ta på seg bikinien.

Disse åpenbare poengene har tydeligvis ikke seget innover Redd Barna. Det må være en form for korrupt mentalitet som ligger til grunn for at organisasjonen med begeistring fullstendig ukritisk tar imot inntekter i forbindelse med auksjon av Burkabarbie knyttet til dukkens 50-årsdag. Auksjonen gikk av stabelen i Firenze, melder Daily Mail Er det noe Redd Barna burde redde barna fra, som må det vel være plagg som knyttes direkte til den verste kjønnsfascismen verden noensinne har sett, det vil si Taliban-style-fascisme.

Hva blir det neste Redd Barna skal få barn til å venne seg til? Islamistene i Sør-Somalia har steinet kvinner til døde den siste tiden. Kanskje en ide for en ny dukke? Eller hva med en Taliban-Ken – langskjegget, med turban, kalashnikov over skulderen og posebukser? Mang en gutt kunne identifisert seg med en slik Ken. Dessverre kan mange norske gutter også identifisere seg som offer for Lommemannen-Ken, men den dukken produseres selvsagt aldri, men grov seksuell undertrykking av kvinner er det altså ok at barn identifiserer seg med?

Det er i bunn og grunn ufattelig at denne formen for tyrannisk toleranse for et verdisett man selv på autopilot vil betakke seg for, snikes inn til og med på barnerom i vesten. Burkabarbien vekker typisk nok ingen organisert motreaksjon, hvilket vitterlig er tankevekkende i forhold til hvilke reaksjoner krusifiks i klasserom i Italia vakte: Menneskerettighetsdomstolen sa nei til krusifiks i klasserom. Barn skal skjermes fra religiøs propaganda, het det. Hvis det er mulig å dra kommersielle krefter inn for den samme domstolen, det vil si produsenten av Fascismebarbien, monn tro hva utfallet hadde blitt? Jeg er jammen ikke sikker på om ikke argument som at burkaen ”gir meg frihet”, burka er en del av ”religionsfriheten” osv, hadde vunnet frem. Prinsippløshet er fremdels det som preger Europa i møte med politisk islam. Kristendommen derimot, se det er en annen skål – bokstavelig talt.