Forskjellsbehandling og diskriminering

Gi alle barn fri under muslimsk høytid

Lederen for Det tyrkiske samfunnet i Tyskland (TGD) etterlyser mer toleranse og foreslår at alle tyske skolebarn skal få ferie under islamske høytider.

Her fra thelocal.de:

“I think it would be good if one for one day, such as the Eid ul-Fitr following Ramadan, to let all of the kids off,” Kolat told daily Berliner Zeitung. “It would be a sign of tolerance,” Kolat went on. “The Muslim children already have this day, also known as the Sugar Festival, off.”Kolat said that such a gesture would be a sign that German society is engaging with its immigrant population. He also encouraged more sensitivity from teachers in German schools.“Some teachers, in particular from the eastern districts of Berlin, must for example acquire more intercultural competence to better respond to migrant students,” he told the paper.

Spørsmål som melder seg er: hva med hinduenes høytider, buddhistenes, sikhenes, zoroasternes, osv? Har noen noensinne sett liknende krav fra ledere innen disse religiøse gruppene? Men det er sikkert mange elever som ville jublet over et slikt tilbud – det kan jo knapt bli mange skoledager igjen…