Ytringsfrihet

10 000 kr i bot om koran-tissekrangel

En muslimsk jente ved en videregående skole i Follo slo en medelev i ansiktet, angivelig fordi medeleven hadde sagt at ”hadde det vært russeknute for å tisse på Koranen, så hadde jeg gjort det”. Nå er den muslimske jenta dømt til å betale 10 000 kroner i bot for slaget, pluss 1 500 kroner i saksomkostninger.

Det er oblad.no som rapporterer om hendelsen og dommen:

– Hadde det vært russeknute for å tisse på Koranen, hadde jeg gjort det, innrømmer 18-åringen å ha sagt til sin muslimske medelev.

Nå er hennes muslimske medelev dømt til å betale 10.000 kroner i bot for å ha slått etter å ha blitt provosert av uttalelsen.I Follo tingrett var de to tidligere elevene uenige om hva som egentlig ble sagt av hvem denne aprildagen i 2008.Begge var elever ved Ås videregående skole. Sammen med en venninne satt den muslimske kvinnen og spiste matpakken sin i klasserommet. Den andre jenta skal ha snudd seg mot henne og sagt «jeg skal tisse på Koranen».I retten nektet hun for at det var slik ordene hadde falt. I retten opplyste hun at det hun hadde sagt, var «hadde det vært russeknute for å tisse på Koranen, hadde jeg gjort det».

Retten mente at utsagnet ikke kunne karakteriseres som en ”ærekrenkelse”, og dermed var ikke slaget å anse som ”berettiget” i lovens forstand, heter det.