Islam

NRKs frieri

NRKs sending fra bønnemøte i Islamic Cultural Centre (ICC) føyer seg inn i rekken av eksempler på norsk naivisme og manipulasjoner fra mediehold. NRK vil motvirke "fordommer og rasisme". Statskanalen skal "gi muslimen et ansikt", sies det. ICC følger islamisten Mauwdudis ideologi. Mauwdudis ansikt er så uskjønt som det kan bli. NRK kan lure mange lenge, men ikke alle hele tiden, skriver Hege Storhaug i helgespalten Frispark.

Spalten Frispark i magasinet Velsignet Helg til DagenMagazinet, 26.september 2009:

Vil vi holdes for narr?

Av Hege Storhaug

Min påstand er: Debatten rundt innvandring og islam er belemret med faktiske feil og manipulasjoner, av fastlåste dogmer og myter som etter iherdig bruk i akademia, tunge medieinstitusjoner og i de toppolitiske rekkene, blir til vedtatte sannheter. Dette er bakgrunnen for min nye bok Rundlurt. Om innvandring og islam i Norge. Et bedre eksempel på at min påstand kan stemme, ble sendt ut over eteren fra NRK denne uken. Nå skal statskanalen kringkaste bønn og forkynnelse fra moskeer i Norge. Begrunnelsen er: NRKs mål er å motvirke ”fordommer og rasisme”. De vil ”gi muslimen et ansikt”.

Dette lyder da bra! Med stor iver sjekket jeg videre: Hvilken moské er trukket ut som ”den heldige vinneren”? Jeg har vært for lenge innen feltet integrering og islam til at jeg egentlig ble overrasket over NRKs valg. Islamic Cultural Centre (ICC) er først ut for å ”gi muslimen et ansikt”.

Det er ikke tilfeldig at nettopp ICC har blitt viet en grundig gjennomgang i boken Rundlurt. Kanskje noen av leserne til Velsignet Helg husker at vår kjære Dronning Sonja i mai i år for første gang avla en moské i Oslo et besøk? Fjernsynsbildene var et bisart skue da Dronning Sonja entret den storslagne bygningen til ICC iført slør: En mannlig representant for moskeen tar henne i mot i entreen sammen med en guttunge. Dronningen strekker en velvillig hånd frem for å hilse på representanten, viss ansikt går rett i grimaser og kroppen hans rykker til i nervøsitet og ubehag. Parallelt kjører hånden hans sikksakk i løse luften før den ender med på skulderen til den lille gutten. Den lille guttens hånd får Dronningen lov til å berøre.

Et mer eklatant bevis fra det hverdagslige på at den kjønnsfascistiske ånden til en av verdens ledende ideologer innen sunniislamisme i andre halvdel av forrige århundre, Mauwdudi, råder i ICC skal man lete lenge etter (med ”hverdagslig” har jeg således tatt fra Sonja status som dronning og ”redusert” henne til en kvinne, bare så det er sagt). Det er altså ICC som skal gjøre oss ikke-muslimer mindre rasistiske, mindre fordomsfulle, og muslimen skal få ”et ansikt”.

NRK og andre tunge medier kan lure mange lenge, men de klarer ikke å lure alle hele tiden.

For hva er ideologien til ICC, som altså er en gren knyttet direkte til islamisten Mauwdudis religionspolitiske bevegelse i Pakistan, Jamaat-i-islami? Først; Mauwdudis ånd mørkelag Pakistan på 1980-tallet, da diktatoren Zia ul-Haq innførte sharia helt inn i straffedomstolen (amputasjoner, pisking og dødsstraff ). Ul-Haqs ”dåd” var i tråd med Mauwdudis ånd, en ånd som beveget seg verden over i muslimske grupperinger, og som den dag i dag har betydelig innflytelse over ekstremister i de muslimske rekkene.

Hvor forhatt Mauwdudi er blant feminister i Pakistan, har jeg mang en gang opplevd. Ikke underlig at han vekker harme hvis man eksempelvis leser antifeministen Mauwdudis bok Purdah (arabisk ord som betyr gardin, og derav adskillelse). Boken handler om ”kvinnens status i islam”, en lavstatus jeg vil påstå kvinner i norsk historie aldri har hatt. I boken forklarer Mauwdudi hvorfor kvinnens øye er en ”erogen sone” som kan lede til hor, og parfyme likeså. Det samme gjelder hennes stemme, som er ”djevelens agent”. Likeledes lyden av hennes skohæler. Kjønnssegregering er derfor absolutt i Mauwdudis univers. Ikke nok med det: ”Islam er en altomfattende ideologi”, er Mauwdudis slagord. Slik mer enn antyder han at samfunnet først er islamisert når alle livsytringer og alle sosiale og politiske institusjoner styres av shariaens prinsipper. Målet er ikke bare å utvikle en islamsk stat med et islamsk lovverk, men også en islamsk økonomi, vitenskapsteori, og så videre.

Mauwdudis religionspolitiske parti Jammat-i-Islami, ledes i dag av Qazi Hussein Ahmad, som nektes innreise til en rekke vestlige land på grunn av partiets bånd til voldelige ekstremister. I 2004 fikk han lande på Gardermoen, der han ble møtt med hyllest av kameratene i ICC.

Det hører med til den korte historien her, at ICCs imam, Mehboob ur-Rehman, er norske muslimers representant i Det europeiske rådet for fatwa og forskning (ERFF), viss leder er verdens ledende sunniislamist i dag, Yusuf al-Qaradawi. Tidligere i år oppfordret han verdens muslimer til å fullføre – med ”egne hender” – hva Hitler ikke klarte: altså den endelige utryddelsen av jødene.

Fordommer er basert på mangel på kunnskap. Den som har kunnskap om ICC burde avkreve at NRK nå forklarer seg. Skal islamisme og kjønnsfascisme løftes inn i de tusener av hjem som stuerent tankegods? Jeg har prøvd i boken Rundlurt og i Aftenpostens spalter å avkreve svar fra avisen om samme forhold, da knyttet til avisens hvitvasking av Yusuf al-Qaradawis ERFF i februar i år. Avisen skrev på lederplass blant annet at ERFF ”ikke gir inntrykk av fanatisme eller ekstremisme”. Ja, du leste riktig. Og hva tror du avisen svarte? Svaret var taushet.

Hvor lenge skal ledende medier holde oss for narr? Burde ikke folket kreve at sannhetssøkende ideal skal i front?

Håpet mitt er at folket feller godhetsregimet. Folk flest liker nemlig ikke å bli rundlurt.