Integrering og integreringspolitikk

Islamsk Råd Norges nye kursted?

Landstedet Strømnes i Skiptvet er solgt rekordkjapt for 15,2 millioner kroner. Den gamle eieren forteller at ny eier er et medlem i Islamsk Råd Norge, og at landstedet visstnok skal brukes som et slags kurssted.

Landstedet Strømnes ligger like sør for Vamma, og har lang eiendomsgrense mot Glomma. Eiendommen er på 40 mål og ble lagt ut for salg med en prisantydning på 15,0 millioner kroner. Ifølge den gamle eieren var det ikke mange på visning, og han hadde kalkulert med at salget kunne ta rundt to år. Derfor var overraskelsen stor over hvor kjapt salget gikk.

– Dette gikk over all forventning raskt. Stedet ble lagt ut for salg for mindre enn en måned siden, sier stedets tidligere eier, Rolf Heiestad fra Skiptvet til smaalenene.no.

Heistad forteller at han i går var hos DnB Nor i Oslo og skrev kontrakt. Salgssummen ble 15,2 millioner kroner.

– Jeg husker i farten ikke navnet på den nye eieren, men han er tilknyttet Islamsk Råd Norge. Jeg tror det er meningen at stedet skal brukes som et slags kurssted. Strømnes egner seg veldig fint for slik bruk, sier Heiestad.

Eiendomsmegler Kent Brunvoll ønsker ikke å oppgi navnet på den nye eieren før tinglysningen er i orden. Han bekrefter imidlertid til avisen at eiendommen er solgt.

Men for generalsekretær i Islamsk Råd (IRN), Shoaib Sultan, skal kjøpet være ukjent og han sier at det ikke har skjedd på vegne av IRN. Samtidig legger han til:

– Men det kan godt hende at kjøperen er medlem hos oss og har tanker om hvordan stedet kan brukes, sier han.

Det var da en smule forunderlig at kjøperen har annonsert sin tilknytning til IRN, og tydeligvis antydet noe om ”et slags kurssted”, når IRN ikke kjenner til dette.