Religiøse og politiske symboler

Troen i hjertet, ikke på hodet

I dag var det møte hos politiets fagforbund, der politikvinner og –menn med innvandrerbakgrunn skulle fortelle hva de mente om hijab eller andre religiøse symboler til politiuniformen. Kravet om hijab fikk ingen støtte, tvert om ble det påpekt at man må ofre noe for å kunne få realisert sine drømmer.

Dagens møte hos Politiets fellesforbund har etter all sannsynlighet gitt fagforbundets leder, Arne Johannessen, enda sterkere skyts til å fremme kravet om at politiuniformsreglementet ikke skal endres til fordel for religiøse krav.

Ifølge Aftenposten.no var det ingen av de tilstedeværende politibetjentene, mann eller kvinne, med innvandrerbakgrunn som tok til orde for at man skal tillate religiøse symboler til politiuniformen. Tvert om ble det påpekt at man må være villig til å ofre noe for å få oppfylt sine drømmer:

– De som vil bruke hijab i politiet må tenke gjennom en gang til hva de virkelig vil. Noen ganger må man ofre noe for å oppnå drømmene sine. Det er ingen menneskerett å få oppfylt drømmer, sa Sughara Khan, som til daglig jobber med rekruttering på Oslo politihøgskole.

Heller ikke Navjot Sandu, som selv er sikh, er særlig imponert over at regjeringen leverer et forslag uten noen som helst debatt i forkant.

– Denne debatten burde vi hatt lenge før forslaget kom. Vi har på en måte startet i feil ende, sier Sandu.

Hun støttes av Khan, som påpeker at hun selv er praktiserende muslim, men at hun bærer sin tro i hjertet, ikke på hodet. Slike rollemodeller vil Norge ha!