Religiøse og politiske symboler

Fengslet for bruk av hijab

En kvinne måtte tilbringe 10 dager i fengsel fordi hun som vitne i en sak nektet å ta av seg hijaben i sikkerhetskontrollen til rettssalen. Dommeren mente det var ringakt for retten.

Lisa Valentine ble arrestert for å nekte å fjerne hodeplagget da hun skulle gjennom sikkerhetskontrollen og inn i retten i Douglasville i Georgia i USA. Dommeren beordret kvinnen fengslet i ti dager for forrakt for retten.

Valentine fastholdt at å gå med hijab er en vital del av hennes menneske- og borgerrettigheter.

– Jeg følte de ville ta fra meg noe som er min menneskerett å gå med, sa hun ifølge Yahoo News

Valentine sa også at fengslingen minnet henne på historier hun hadde hørt om brudd på borgerrettighetene i sørstatenes brokete fortid.

Hun ble etter hvert løslatt etter press fra organisasjonen Council on American-Islamic Relations. Ingen i fengselssystemet ønsket å kommentere hvorfor hun ble sluppet fri.

Ifølge organisasjonen fikk samme dommer fjernet en kvinne og hennes fjorten år gamle datter fra en rettssal i forrige uke av samme grunn.

Valentines ektemann, Omar Hall, sa at kona var med en nevø i retten i forbindelse med en mindre trafikkovertredelse.

Ifølge en talskvinne for delstatsadvokaten i Georgia er det opp til dommerne å bestemme hva som er tillatt i retten.

Dommeren i Gerorgia har nok ikke lest rapporten til vårt eget Integreringsdirektorat, IMDi, hvor det fremkommer at reaksjon på hijab er å karakterisere som diskriminering. Bare det å ta en titt på noen med hijab kan være nok, ifølge Aftenposten.no’s kilde.