Religiøse og politiske symboler

Vi gjør fremskritt!

Islamsk Råd Norge har etter nøye vurdering konkludert med at muslimske kvinner kan bruke engangs-hijab. Avgjørelsen om å støtte oppunder denne bruk-og-kast-mentaliten var tydeligvis langt enklere enn å ta avstand til dødstraff for homofile i Iran, som rådet fremdeles ikke gjør.

Så er den her: Engangs-hijaben, som muslimske kvinner kan bruke som et såkalt hygienisk plagg på jobb. På med hijaben når arbeidsdagen starter, i søpla med den før man tusler hjem (og på med sin private hijab, formoder vi). Generalsekretær Shoaib Sultan i Islamsk Råd Norge er svært fornøyd. ”Dette er god integrering i praksis,” sier han til Dagbladet.no. Ja, det er virkelig god integrering å markere den muslimske kvinnen, for da vet alle ikke-muslimske menn at de bør holde seg på god avstand, både på den ene måten og den andre måten.

Men det står enda verre til med Sultans egen integrering, faktisk langt, langt verre. Som generalsekretær opprettholder han og kollegaene synet på dødstraff for homofile i et land som Iran eller Saudi-Arabia. Iran og Saudi-Arabia skal ikke fordømmes, mener Islamsk Råd, meldte VG Nett nylig. Tilsynelatende kan vi puste noe lettet ut: Lederen for Islamsk Råd understreker at homofile i Norge derimot, kan føle seg trygge: Ingen dødsstraff for homofile her på berget, sier Senaid Kobilica. For oss som kjenner noe til shariaens språk, forstår hva han egentlig sier: Vi er i mindretall i Norge, og etter shariaen skal vi følge rådende lovverk. Men den dagen situasjonen er annerledes, da må vi vurdere hvordan homofile skal drepes. Om de skal kastets utfor fjell eller henges i galgen. Sjefen sjøl, den ledende sunni-islamisten i verden, Yusuf Al-Qaradawi, som er Aftenpostens lederstjerne for hvordan muslimer skal leve i et moderne Europa, har visstnok ikke konkludert om stupet eller galgen er mest egnet. Så da har nok heller ikke Islamsk Råd Norge fattet internt vedtak.

Islamsk Råd mottar årlig statsstøtte for sitt progressive integreringsarbeid.