Islam

Islamistene overtar Sør-Somalia

Ledet an av den norskstøttede militsen al-Shabab, inntar islamistene den ene byen etter den andre sør i Somalia. I Islamistenes fortspor følges sharias straffemetoder som offentlig pisking og steining.

Som HRS har meldt tidligere, støtter mang en somalier i Norge økonomisk oppunder den militante islamistiske gruppen al-Shabab, som nå herjer i Sør-Somalia.

På lørdag inntok al-Shabab havnebyen Barawe, 180 kilometer sør for hovedstaden Mogadishu, melder NTB ifølge VG Nett. Lokale innbyggere skal militsen som er lojal mot regjeringen, trukket seg tilbake uten kamp da al-Shabab opprørene meldte sin ankomst.

Al-Shabab har erobret en rekke byer sør i landet nå, og islamistene blir også stadig tydeligere i gatebildet i Mogadishu. I kjølvannet av al-Shababs opprørere, følger offentlig pisking og steining av personer opprøreren mener bryter islamsk lov.

Fremdeles er det taust fra somalisk hold i Norge om hvordan de forholder seg til at så mange norsksomaliere har støttet oppunder al-Shabab både økonomisk og ideologisk. Norsk media synes heller ikke å ville kjenne den høyst ubehagelige linken mellom Norge og den groteske formørking som er på full marsj i Somalia.