Flerkoneri og proforma ekteskap

Tiltalt for bigami

En 28 år gammel norskpakistaner står tiltalt for bigami i Halden tingrett. Mannen er gift med en kvinne i Halden, men det hindret han ikke i å inngå ytterligere et ekteskap i Pakistan.

Sommeren 2007 inngikk den norskpakistanske mannen et ekteskap i Pakistan, til tross for at han allerede var gift. Mannen og førstekona er bosatt i Halden. Men førstekone i Halden kjente ikke til giftermålet med andrekona. Hvorvidt kona i Halden også er av pakistansk opprinnelse, sier historien ingenting om. Ei heller om norskpakistaneren er født og oppvokst her, eller om han har fått opphold for eksempel grunnet i ekteskapet med førstekona.

I tillegg til at mannen er tiltalt for bigami, er han også tiltalt for å ha mishandlet førstekona. Etter at førstekona anmeldte mishandlingen, ble mannen ilagt besøksforbud og forbud mot enhver form for kontakt med henne. Dette forbudet tok han ikke hensyn til. Mannen må også i tiltaleboksen for å ha fremsatt truende uttalelser mot en annen haldenser og familien hans, melder Nrk.no