Islam

Nei til Irving, ja til islamister

Da det ble kjent at Holocaust-benekteren David Irving var invitert til Litteraturfestivalen på Lillehammer, ble det ramaskrik fra intellektuelt hold. Da de vel så hardkokte Holocaust-benekterne, islamister i Midtøsten, som endog vil utslette Israel og jødene, ble hentet av UD til Norge for skattebetalernes kroner, lød det ikke et pip fra samme hold. Denne verdimessige inkonsekvensen er blitt et syndrom blant en naiv elite som nær sagt konsekvent utviser en holdning som på sikt struper demokratiets grunnpilarer.

Hege Storhaug, HRS

Han er såkalt islamekspert med betydelig innflytelse i akademia og i politikken. Bjørn Olav Utvik bedriver dialogens næring, også kalt godhetsindustrien, for dine og mine skattekroner. Dialog med ekstremister. Sist på seminar i Oslo, der verken HRS eller media fikk lov til å lytte til de norske og islamistiske dialogkunstnerne. Forfatter og skribent Walid Al-Kubaisi avkler Utvik og Utenriksdepartementets (UDs) formidable svik overfor sekulære muslimer og motsatt støtte til og oppbygging av islamistiske krefter.

Bjørn Olav Utvik ved Universitetet i Oslo har i årevis forkynt et budskap som i den arabiske verden ville skremme alle sekulære og liberale muslimer, i tillegg til kristne og andre minoriteter. Utvik gir nemlig et klart positivt signal til islamister. Han betegner dem som moderate. Han forkynner budskapet om at de har en alternativ løsning på de autoritære, ikke-demokratiske arabiske regimene, at de vil modernisere islams verden og at de har en løsning på Midtøsten-konflikten.

Å mene noe, er ikke så alvorlig i ytringsfrihetens navn. Men når en ekspert som Utvik, med en akademisk posisjon, mener noe, settes meninger ut i praksis. Han inviterer et knippe islamister og får UD til å finansiere deres reise til Norge. Dette er i seg selv en anerkjennelse, en støtte, et framtidig signal til den arabiske verden. Og 7. oktober hadde Utvik og islamistene konferansetreff i Oslo. UD stilte i velkomstkomiteen. Islamistene ble anerkjent.

Blant de islamistiske gjestene kunne man finne medlemmer av Det muslimske brorskapet, verdens største islamistiske bevegelse, avkledd av danske Helle Merete Brix i boken Mod Mørket. Det Muslimske Brorderskab i Europa. De personene Utvik betegner som ”moderate” er forkjempere for sharia og et verdensomspennende kalifat – etter kopi av Muhammeds ummah på 600-tallet på den arabiske halvøya. De er også reinspikka Holocaust-benektere.

Islamistene Utvik betegner som moderate, er tilhengerne av sjaria-lover og en islamsk stat i de arabiske landene. Blant dem er også de som hører til Muslimbrødrene.

Muslimbrødrene er organisasjonen som ble opprettet i 1928 av Hassan Al-Banna i Egypt. Det var han som uttalte ”vi skal kaste Israel på sjøen”, et utsagn som seinere ble kjent som et kollektivt arabisk motto for Jihad mot Israel.

Muslimbrødrenes formann i hovedkvarteret i Egypt, Mahdi Akif, er en erkefornekter av Holocaust. Han støttet de antisemittiske uttalelser Irans president Ahmadinijad kom med, der han benektet Holocaust. Ahmadinijad tviler på at utryddelse av europeiske jøder i Hitlers gasskamre har funnet sted.

Denne antisemittismen er ingen enestående hendelse, men en holdning som utgjør en del av det religiøse grunnlaget i Muslimbrødrenes litteratur. Like før Bjørn Olav Utvik møtte disse islamistene i Oslo, krinstet tv-kanalen Alaqsa – som er styrt av Hamas, den palestinske grenen av Muslimbrødrene – en tale. Det var den internasjonalt kjente forkynneren Muhammaed Al-Arifi fra Saudi-Arabia som talte til en skare islamister i Gaza. I talen fortalte han om et framtidig internasjonalt holocaust mot jødene som er i samsvar med ”profetiene” i islam.

Men det er faktisk enda verre enn som så. Ikke bare benektes Holocaust. Jødene skal utryddes, i tråd med Adolf Eichmanns profeti før han ble hengt.

Ifølge den klassiske islamtradisjonen ”forutsa” profeten Muhammed at før dommedag kommer muslimene til å krige mot jødene og beseire dem. Jødene kommer til å oppleve et historisk nederlag. De vil rømme fra muslimene. Al-Arifi minner om denne profetien og sier til sitt publikum: ”De siste studier fra Israel og Tel Aviv bekrefter at jøder i Israel har begynt å plante Ghardaq-trær. For de vet at nederlagstimen vil komme.”

Men hvorfor planter jødene i Israel dette Ghardaq-treet? Al-Arifi forklarer dette med å gjengi profetien der Profeten Muhammed har berettet om denne krigen. Han beskriver situasjonen etter nederlaget slikt:

”Stein og trær som jødene kommer til å skjule seg bak, vil rope: Du, muslim! Det er en jøde som gjemmer seg bak meg. Kom og drep ham! Unntatt Ghardaq-treet, for det er et jødisk tre. Og det utleverer derfor ikke en jøde til muslim.” (…) Forkynneren Al-Arifi uttrykker en vanlig islamistisk holdning. Budskapet han formidler viser at islamister ikke er fredsorienterte eller løsningsorienterte, men besatt av konflikter og konspirasjonsmentalitet.

Ikke underlig undrer al-Kubaisi seg over hvordan Utvik og hans like kan definere slike folk som moderate. Al-Kubaisi viser også hvilket grotesk svik som begås mot de virkelig moderate, som holdes ute fra det gode selskap.

Jeg undrer meg over at Bjørn Olav Utvik kaller slike islamister for ”moderate” til tross for at de er preget av en religiøs mentalitet som ikke kan moderniseres. De moderate islamister har forlatt Muslimbrødrenes organisasjon og opprettet et demokratisk parti i Egypt som heter Al-Wasat, altså Middelpartiet. Isteden for å bygge allianser med slike moderate islamister, velger Utvik de mest antisemittiske, konservative islamister som tror på sharia.

Å være Holocaust-benekter og europeer er to uforenelige størrelser. Men når kortet spilles ut av islamister, endrer den norske eliten spillereglene. Enda verre er det at øynene lukkes for drømmen om etnisk rensning.

Det at David Irving ble invitert til Lillehammerfestivalen, fikk offentligheten til å protestere. Mannen er betegnet som holocaustfornekter både av de som inviterte ham og de som protesterte mot invitasjonen. Islamistene som nylig besøkte Oslo er også holocaustfornektere, og i tillegg har de et prosjekt om den endelige løsningen, Irans atombombe i ryggen, og en verdensomspennende organisasjon som forkynner dette budskapet.

Det virker for meg som om det ikke er lov for en europeer å fornekte holocaust. En islamist derimot, kan gjøre det uten at det får konsekvenser, og enda mer, kan beholde sin hensikt om å utrydde jødene.

Les hele kommentaren hos Fritanke.no