Islam

Kvinne steinet til døde i Somalia

Islamister i Somalia steinet mandag en kvinne til døde. Hun ble beskyldt for utroskap, og det kostet henne livet. Med denne henrettelsen kan det tyde på at islamister i Somalia på nytt tilrøver seg makt, etter at de ble slått tilbake for et par år siden.

Den 23-årige Asha Ibrahim Dhuhulow er død. Sent mandag kveld ble hun plassert i et hull i bakken, akkurat dypt nok til at hun var dekket over brystene, slik sharia krever, og så kunne henrettelsen starte. Hundrevis av mennesker så på, mens islamistene gav seg til å kaste stein. Hendelsen fant sted i byen Kismayu i Somalia.

Dhuhulow var beskyldt for utroskap, og derfor måtte hun – ifølge islamistene – dø. Det skal være første gang på to år at islamister i Kismayu gjennomfører en offentlig henrettelse.

Ifølge ritzau/Reuters forteller vitner at kvinnen ble trukket opp av hullet tre ganger for å få konstatert om hun var død. En lokal innbygger forteller at da en av kvinnens pårørende løp imot henne, åpnet vaktene ild og et barn ble drept.

– Vi fikk vite at hun selv hadde underkastet seg straffen. Men vi hørte henne skrike da hun med makt ble bundet på hender og føtter, forteller han.

Den seneste henrettelse i byen skal ha funnet sted da islamister i første halvdel av 2006 regjerte i Somalias hovedstad, Mogadishu, og det meste av den sørlige delen av landet. Somaliske regjeringstropper, støttet av Etiopia, veltet det muslimske styret for knapt et år siden, men islamistene har siden ført en opprørskrig og gradvis tilbakeerobret deler av det tapte territorium.