HRS TV

En frihetsforkjemper i Danmark

Helle Merete Brix, skribent og forfatter, er en av Danmarks fremste frihetsforkjempere. Hennes siste bok, Mod mørket. Det Muslimske Broderskab i Europa, har fått bred oppmerksomhet. Boken er et grundig dokument over hvilke mørkekrefter som siger innover et søvnig Europa. Brix viser hvordan politikere, journalister, prester, menneskerettighetsorganisasjoner, antirasistiske organisasjoner og meningsbærende intellektuelle ikke forstår språket og agendaen til det totalitære Brorskapet. HRS TV møtte Brix nylig i København. Samtalen mellom Brix og Hege Storhaug kan du se her.

Disse tankevekkende ordene avslutter Brix en personlig og dypt engasjert innledning i boken:
Hassan al-Banna (grunnleggeren av Brorskapet i Egypt i 1928, vår merknad) var en varm beundrer av nazismen. Enhver som gjerne vil bevare Europa fritt for totalitære ideologiers innflytelse, som med takknemlighet tenker på D-dagen og Berlinmurens fall, bør ha i enrindring hva den senere propagandaminister Josef Goebbels uttalte i 1931, da han var medlem av den tyske riksdagen og nazistiske partisjef i Berlin: «Ifølge forfatningen er vi kun bundet til det lovlige i vejen, ikke til det lovlige i målet. Vi ønsker at tage makten på lovlig måde. Men hvad vi gør med denne magt, når vi én gang har opnået den, er vores egen sag.»
Boken kan bestilles her.
Under kan du se samtalen mellom Helle Merete Brix og Hege Storhaug (HRS). Intervjuet er i fire sekvenser:
Del 1:
Del 2:

Del 3:

Del 4:

Foto/redigering: Owe