Vold og overgrep

Politiet møter mer vold

Politiet har de siste årene opplevd en dramatisk utvikling hva gjelder vold, hevder leder i Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen. Han mener det ikke minst skyldes at det blant de kriminelle er blitt mange utlendinger som har med seg en annen kultur. Johannessen mener politikere stikker hodet i sanden.

– Politifolks hverdag har hatt en dramatisk utvikling og endret seg betydelig de siste årene, sier Arne Johannessen, leder i Politiets Fellesforbund, til NRK.no.

Ifølge Johannessen blir det stadig mer vanlig at politiet kommer opp i direkte voldskonfrontasjoner, mottar trusler og må bevæpne seg. Ikke minst mener han at det skyldes at det blant de kriminelle har kommet utlendinger som har med seg en annen kultur. De bruker mer voldelige arbeidsmetoder.

Han mener videre at mange av lovbryterne som kommer til Norge synes det er lett å livnære seg på kriminalitet. Samtidig er det ifølge Johannessen mange politikere er ikke villig til å ta det innover seg.

– De gjør som strutsen, stikker hodet i sanden og håper det går over.