Kjønnslemlestelse

Film om kjønnslemlestelse

Center for afrikansk kulturformidling, CAK, viser i morgen en film om kjønnslemlestelse på en internasjonal filmfestival i Oslo.

Filmen Moolade, presenteres slik på CAKs nettside:

Lørdag 13.09. Kl. 19.00: MOOLAADE – film av Ousmane Sembene (2004). Varighet: 124 min. Bambara⁄Fransk med norsk undertekst.

Collé er en modig kvinne. Hun er den eneste kvinnen som har våget å utfordre de eldstes autoritet og uforanderlige tradisjon. Hun hadde nektet å la sin datter Amsatou omskjæres. Hendelsen hadde festet seg i folks minne og fikk utfall 7 år senere. 4 piker som har rømt fra denne såkalte «renselsesseremonien,» søker da beskyttelse hos Collé. Djola⁄fransk tale – Engelsk undertekst.

Etter filmen vil filmregissøren Gaston Kaboré fra Burkina Faso og den afrikanske filmspesialist og filmjournalist Catherine Ruelle fra Radio France framføre en hyllest til Sembène Ousmane. Publikum er hjertelig velkommen til å delta!

Sted: CAK i Pilestredet 75C vis–a–vis Fagerborg kirke (Bislett) Inngang: Kr. 50