Islam

Islamkritisk journalist overfalt av islamister i Paris

Den franskalgeriske journalisten Mohamed Sifaoui, som ved flere anledninger har jobbet undercover for å avdekke islamisme, ble i går overfalt av islamister i Paris. Sifaoui, som selv er muslim, har flere ganger mottatt dødstrusler for sine reportasjer om ytterliggående islamsk virksomhet.

Den franskalgeriske journalisten Mohamed Sifaoui har flere ganger mottatt dødstrusler for sine journalistiske avsløringer. Under Muhammedbråket, som startet i Danmark i 2005, laget Sifaoui en tv-reportasje den han selv infiltrerte miljøet og avslørte ytterliggående danske imamer. Han har også tidligere skiftet identitet og infiltrert, med skjult kamera, en voldelig islamistisk gruppe i Paris.

Da Sifaoui hadde et møte i går med kilde på en fortausrestaurant i det 11. arrondissement i Paris, ble han passet opp av en gruppe ”langskjeggede” islamister, der en av de gikk til angrep, melder JP.dk. En av dem, med algerisk opprinnelse, kritiserte Sifaoui for å ha laget journalistiske reportasjer om det ytterliggående islamistiske miljøet i Paris.

Sifaoui har i en av sine reportasjer omtalt to av overfallsmennenes brødre. Begge antas å være medlemmer at terrorgruppen GSPC, som har endret navn til Al Qaida Maghreb. Den ene av disse sitter fengslet i Frankrike for å ha forbindelse til en terrorgruppe, den andre er blitt utvist til Algerie.

Sifaoui ble rammet av slag mot hodet og halsen, mens overfallsmannen sverget overfor Allah at han ikke ville gi seg for SIfaoui var død.

Det lyktes Sifaoui å flykte inn på kafeen, hvor han ringte etter politiet, mens kilden han hadde møte med stengte inngangspartiet. Overfallsmennene valgte da å stikke av.

– Det er bekymrende at islamister fritt kan operere, og at de skal begå en forbrytelse for å bli anholdt. Det er oss andre, intellektuelle, journalister og andre kritikere, som skal være redde, sier Sifaoui til JP.

Sifaoui har i flere år levd under 24 timers politibeskyttelse. Dette opphørte i januar i år. Nå overveier Sifaoui igjen å søke om politibeskyttelse.