Ufrivillige ekteskap

Gift deg, eller mist jobben

Et iransk firma har gitt alle ugifte ansatte en siste beskjed: Inngå ekteskap innen 21. september, eller du blir sparket fra jobben.

Firmaet The Pars Special Economic Energy Zone Company har flere tusen ansatte, hovedsakelig unge menn, og i et direktiv hevder de at det er en del av firmaets profil at de ansatte er gift. Ekteskapskravet skal blant annet være et forsøk på å få ned antallet av prostituerte som jobber i nærheten, melder BBC.

Firmaet sier at å være gift er ett krav for ansettelsesforholdet, og de krever at de som fortsatt ikke oppfyller denne betingelsen må inngå ekteskap så raskt som mulig, og senest innen 21. september. Hvis ikke er det rett ut. Videre sier de at det er en viktig og religiøs plikt.

As being married is one of the criteria of employment, we are announcing for the last time that all the female and male colleagues have until September 21 to go ahead with this important and moral religious duty.

Også i annen del av Irak, øst-provinsen i North Khorasan, kreves det nå at alle offentlige ansatte er gift.

Økonomiske vanskeligheter i Iran skal ha ført til at mange har utsatt ekteskapet, til tross for at seksuelle relasjoner er ulovlig utenfor ekteskapet.