Ytringsfrihet

Ble forhindret fra å brenne niqaben

Under homoparaden i Oslo i helga hadde flere muslimske homofile ikledd seg niqab eller burka, enten som symbol på ufriheten eller for å skjule sin identitet. En av de som bar niqab, var den syriskfødte lesbiske Sara Azmeh Rasmussen. Utstyrt med niqab, tennveske og lighter hadde hun tenkt å brenne niqaben i paraden. Men denne symbolske handlingen ble stoppet – ufattelig nok av norsk politi.

Sara Azmeh Rasmussens symbolske handling med å brenne den kvinneundertrykkende niqaben ble effektivt stoppet av norsk politi, uten at de kom med noen forklaring. Som Azmeh Rasmussen så treffende sier det:

– Radikale islamister kan brenne det norske flagget, men jeg kan ikke brenne dette kvinneundertrykkende plagget. Jeg føler meg ufri.

Se det oppsiktvekkende innslaget på TV 2