HRS TV

– Få ytringsfriheten ned på jorda

I går var det debatt på Mono i samarbeid med avisa Klassekampen. Temaet var ytringsfriheten, med utgangspunkt i forfatterens Dag Solstad sitt mye omtalte essay om nettopp ytringsfriheten. I panelet satt Dag Solstad selv, Lars Gule fra HiO, redaktør i Klassekampen Bjørgulv Braanen og generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund. HRS var tilstede med kamera.

Forfatteren Dag Solstad stilte for første gang opp til debatt med sitt syn på ytringsfriheten, som han «bestrider og håner – med stor glede». Denne «gleden» var det mange på Mono i går som delte, som lo godt av Solstads ytringer, og som lo av dødstrusler og drap.
– Få ytringsfriheten ned på jorda, sa Solstad. Spørsmålet er om han ikke burde komme dit selv.
Her kan du se deler av debatten, spesielt relatert til oppsummeringen. En lengre redigert versjon (ca 30 min) vil bli publisert senere.
Film/redigering: Owe/HRS