Religiøse og politiske symboler

Slakting skal skje under bedøvelse

Religiøse krav til at slaktning av dyr skal skje uten bedøvelse avvises av norske myndigheter. Landbruks- og matdepartementet vil ikke at norske dyrevernrettigheter svekkes.

Landbruks- og matdepartementet gjennomgår høringsuttalelsene til den nye loven om dyrevelferd som er ventet til høsten. I lovforslaget viderefører regjeringen forbudet mot å slakte uten bedøvelse.

– Vi ønsker ikke at norske dyrevernrettigheter svekkes. Kravet om bedøvelse er så viktig for dyrenes velferd at vi ikke kan gå på akkord med dette. Dyr skal ikke lide unødig, sier ekspedisjonssjef Guri Tveito i Landbruks- og matdepartementet til Dagsavisen.no

Ifølge Tveito ivaretas menneskerettighetene for religiøse samfunn ved at det fortsatt skal være tillatt å importere halal- og kosher-mat fra dyr som er slaktet uten bedøvelse.

Verken jødene eller muslimene ønsker å videreføre forbudet mot slakt uten bedøvelse. Men mens jødene avviser at de kan spise kjøtt som ikke er riktig religiøst slaktet, har muslimene godtatt bedøvelse som tilsier at dyret er i livet under slakting.

Dyrevernalliansen har ingen forståelse for at religiøse krav skal føre til at dyr lider. La da heller være å spise kjøtt, er budskapet til Live Kleveland