Forskjellsbehandling og diskriminering

Malaysiske kvinner får reiseforbud

Den malaysiske regjeringen vil forby kvinner å reise utenlands på egenhånd. For å forlate landet må de ha skriftlig tillatelse fra familie eller arbeidsgiver. Regjeringen hevder at forbudet ikke er religiøst begrunnet, men at det er ment å være kriminalitetsforebyggende. Kvinnegrupper raser mot forslaget.

– Dette er et helt latterlig forslag, sier Norhayati Kaprawi som er talskvinne for organisasjonen Søstre i islam.
– Det er en krenkelse av våre rettigheter, sier Faridah Khalid i Det nasjonale rådet for kvinneorganisasjoner.
Forslaget om at enslige kvinner må skaffe seg skriftlig tillatelse fra familien eller arbeidsgiveren før de får forlate landet, kommer fra utenriks- og innenriksdepartementet i det muslimske landet, melder NTB.

Bakgrunnen skal være at flere malaysiske kvinner den siste tiden er pågrepet etter å ha smuglet narkotika for internasjonale bander.