Økonomi

Treholt starter shariafond

Arne Treholt skal starte et fond som følger sharialovene. Fondet skal opprettes i Bahrain med en forvaltningskapital på rundt 100 millioner kroner. Investeringene skal hovedsakelig skje i de tidligere Sovjetrepublikkene og Asia, med målsetting om å trekke til seg investorer i Midtøsten.

Spiondømte Arne Treholt er i dag direktør i SMC Securities og bosatt på Kypros. Fondet han skal starte, skal følge sharialovene, noe som får konsekvenser både for hvilke selskaper det kan investeres i og hvordan fondet skal settes opp, skriver Dagens Næringsliv (DN).

– Fondet skal opprettes i Bahrain, og det skal skytes inn en forvaltningskapital på rundt 100 millioner kroner. Målet er at fondet skal lanseres i høst når den verste hetebølgen har lagt seg nede. I hovedsak vil fondet se på investeringsmuligheter i de tidligere Sovjetrepublikkene og i Asia, sier Arne Treholt til DN ifølge e24.no

Shariafondets mål er å tiltrekke seg investorer i Midtøsten. Ifølge Treholt vil fondet styre unna selskaper som produserer alkohol, våpen og ammunisjon samt uislamsk bankvirksomhet. Investeringene vil konsentrere seg om energisektoren med olje og gass, elektrisitetsselskaper samt detaljhandel.