Vold og overgrep

Rektor livredd

Ungdomsvold og gjengdannelser synes å bre om seg. Ved en skole i Skien forventes det gjengslagsmål, og rektoren forteller at han er livredd.

Ifølge Telmarksavisa har situasjonen ved Menstad ungdomsskole i Skien i flere dager vært at lærerne og elevene har ventet på et varslet gjengslagsmål. Tirsdag skal flere elever ha blitt kjørt hjem etter skolen mens fem ungdommer fra Mæla hadde møtt opp for å slåss.
– Jeg er livredd, sier rektor Torkild Evensen til TA.no
Det forventede gjengslagsmålet skal ha sin bakgrunn i at en elev har samlet troppene fra andre skoler for en hevnaksjon mot navngitte personer. Gjengen kaller seg R-BZ, som skal stå for «Real brazilians».

Allerede en halvtime før skoleslutt i går var gjengen fra Mæla på plass utenfor skolen på Menstad. De hentet en av elevene inne i skolegården og fulgte ham hjemover. På spørsmål fra avisen om hvorfor de var ved denne skolen, som ikke er deres, var svaret at ”det er lov å møte en kompis på skolen.”

Dette svaret tror ikke rektor Evensen mye på. Han frykter at en eller annen kan bli skadet.

– Dette kan fort komme ut av kontroll hvis vi voksne ikke tar tak i problemet. Dette må vi bare bekjempe, sier Evensen.

Han sier at det verste er at ungdommene selv ikke helt forstår hvorfor striden har oppstått. Det skal kun dreie seg om bagateller, at en eller annen har kalt en eller annen noe for et halvt år, en måned eller noen dager siden.

– Det er ikke bare ungdommer fra skolen på Mæla som er dratt inn i dette. Noen har ringt rundt for å skaffe seg støtte og hjelp i kampen mot «motstanderne». De har ringt ungdommer både på Mæla og Gulset. I vår tid med data og mobiltelefoner kan ting utvikle seg raskt og merkelig, sier Evensen.

Politiet skal være forberedt på det som kan skje.