Religiøse og politiske symboler

Hijabforbud på barn

Byrådet i Svendborg i Danmark kom aldri til å stemme over et forventet forslag om hijabforbud for barn. Medhat Khattab, mannen som ønsket å fremme forslaget, fikk før møtet vite at kollegaer i byrådet vill boikotte forslaget. – Mine kollegaer er konfliktsky, sier Khattab.

Medhat Khattab (Ny Alliance) hadde planlagt å stille et forslag der byrådet i Svendborg oppfordret innvandrerfamilier og grunnskoler til å la jenter under 18 år slippe å bruke hijab. Men politikerne kom ikke så langt. Allerede før møtet ble det klart at byrådet ville boikotte et slikt forslag, og Khattab sier til Ritzau at han derfor unnlot å stille et slikt forslag.

– Jeg fornemmede, at stemningen ikke var til at debattere noget som helst. Mine kolleger er konfliktsky. Om de skammer sig eller bare ikke vil blande sig, ved jeg ikke. Ingen var varme på emnet, siger Medhat Khattab.

Khattab valgte heller å dempe ned sitt opprinnelige forslag ved å endre til at ”hijab på småjenter i grunnskolen kan skade integreringen”, men dette forslaget ble avvist med henvisning til man ikke kan sette holdninger til avstemning.

Medhat Khattab er ikke sikker på at hans forslag kan avvises på et slikt grunnlag, noe han vil undersøke om holder juridisk.