Innvandring

Bin Ladens sønn nektes visum

Osama bin Ladens sønn Omar (27), nektes adgang til Storbritannia der han ønsker å bosette seg sammen med sin britiske kone (52).

I fjor giftet Omar Ossama bin Laden seg med Jane Felix-Browne. Dette er hennes sjette ekteskap, og hun har nå endret navn til Zaina Alsabah bin Laden.

Paret har så langt bodd i Egypt, i påvente av at Omar Ossama bin Laden skulle få innvilget visum til Storbritannia der de ønsker å bosette seg i Cheshire. Nå har han fått endelig avslag, skriver The Times, ifølge NTB.

Den offisielle begrunnelsen for avslaget er at 27-åringen fortsatt støtter sin far Osama bin Laden, som blant annet mistenkes for å ha beordret terroraksjonen som kostet 52 mennesker livet i London i juli 2005.

Jeg har merket meg uttalelser du har kommet med i intervjuer nylig, som tyder på at du fortsatt er lojal overfor din far. Ditt nærvær i Storbritannia vil derfor forårsake betydelig offentlig bekymring, heter det i visumavslaget fra det britiske konsulatet i Kairo.

Paret vil anke avslaget og avviser at har noe som helst med sin ettersøkte far å gjøre.

Omar Ossama bin Laden levde sammen med faren i Sudan og Afghanistan, men hevder å ha flyttet til Saudi-Arabia før terroraksjonene mot USA i september 2001.

Han skal gjentatte ganger ha tatt avstand fra terroraksjonene al-Qaida anklages for, og fikk tidligere i måneden innvilget Schengen-visum. Paret har tidligere besøkt Østerrike, Belgia og Frankrike uten problemer.