Terrorisme og ekstremisme

Ingen liste over terrororganisasjoner

En rekke personer med innvandrerbakgrunn krever at myndighetene offentliggjør en liste som viser hvilke organisasjoner som anses som terrororganisasjoner. Politiets sikkerhetstjeneste har ingen slik liste.

På tvers av partipolitiske skillelinjer forlanger en rekke menn innvandrerbakgrunn at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) offentliggjør en liste med terrororganisasjoner. Kun slik kan innvandrere vite hvem de kan gi penger til.

Kravet kommer blant annet fra Akhtar Chaudry (SV), Aslam Ahsan (Ap), Abid Raja (Venstre) og Shoaib Sultan (Islamsk Råd Norge).

– Det er behov for at vi på et politisk plan avklarer hvilke organisasjoner vi betegner som terrorister, sier Chaudry til Dagsavisen ifølge NTB.

Tidligere har professor i islam, Shaheen Ali, etterlyst det samme. Også seniorforsker og terrorekspert Stig Jarle Hansen har bedt om at PST legger fram en liste som definerer terrororganisasjoner.

Men PSTs informasjonsrådgiver Martin Bernsen har ikke noe å bidra med.

– Økonomisk støtte til terrorvirksomhet er forbudt i henhold til norsk lov uavhengig om organisasjonen er listeført. Så vidt meg bekjent har vi heller ikke noen slik liste, sier Bernsen.

Han mener heller det er relevant å spørre om hvordan personer som gir penger til en organisasjon, kan vite at pengene ikke går til terror.