Islam

Trygles om ikke å vise islamkritisk film

Nederlands utenriksminister, Maxime Verhagen, ber politikeren Geert Wilders om å holde tilbake publikasjonen av en islamkritisk film. Wilders, som representerer det høyreorienterte Frihetspartiet, står selv bak produksjonen av kortfilmen. Han planlegger å vise den på internett i mars, men utenriksministeren sier filmen vil kunne sette nederlendere i fare over hele verden, og skade Nederlands forretningsinteresser i muslimske land. Saken illustrerer hvordan Europas frihetsverdier forvitrer under presset fra islamske trusler.

Jens Tomas Anfindsen, HRS
Geert Wilders er i hardt vær igjen:
Den folkevalgte politikeren er kjent som en svært frittalende kritiker av islam, og han har tidligere omtalt Koranen som en fascistisk bok som bør forbys. Religionen islam har han beskrevet som «en tilbakestående kultur».Tidligere denne uken ble Wilders innkalt til møte med utenriksminister Verhagen og justisminister Ernst Hirsch Ballin for å diskutere den planlagte filmvisningen. – Det var en time med rene skremsler, sa politikeren, som la til at han er fast bestemt på å legge filmen ut på internett.
Det er NTB som melder dette; gjengitt på Dagbladet.no.