Islam

Sorte faner over København

Innvandrerungdommen som har brent, herjet og vandalisert Danmark de siste ni døgnene, er neppe spesielt dypt religiøse. De er neppe spesielt godt skolert i islamkunnskap, og det spørs om de er godt skolert i noe som helst. Det er derimot medlemmene i organisasjonene Hizb ut-Tahrir. Dette er en organisasjon som typisk rekrutterer fra den universitetsutdannede middelklasse, og representerer en meget intellektuell og systematiserende utlegning av islam. Hizb ut-Tahrir tar til orde for avskaffelsen av demokratiet og for innstiftelsen av et islamsk kalifat. Sist fredag demonstrerte de i København, der de høylydt uttrykte sin avsky mot demokratiet og ytringsfriheten, og sverget hevn over det danske samfunnet.

Allahu akhbar, Allahu akhbar … runget gjennom gatene som hese, skingrende brøl da Hizb ut-Tahrir arrangerte demonstrasjon i København, sist fredag. Rundt 1000 mennesker marsjerte gjennom Nørrebro, under Hizb ut-Tahrirs sorte faner.

Senere samlet demonstrasjonstoget seg ved et torv, og det ble holdt taler og appeller. Hizb ut-Tahrirs danske leder, Fadi Abdulatif, tok til orde for å styrte den demokratiske orden og opprette et islamsk kalifat:

Vi er samlet her i dag, fordi ytringsfriheden er et forbandet instrument i politikernes hænder [ … ]Det er alene kalifatet, der er i stand til at stoppe krænkelserne. En stat, der reagerer med sværd og ikke med ord. En stat, der viser prisen for at fornærme profeten. [ … ] Det er slut med tavshed og underkastelse. Rejs jer, og etabler et kalifat, der lever for islams skyld og forsvarer Koranen, Muhammed og hans sharia.

En annen taler, Khalid Amin, benyttet anledningen til å slynge ut et voldsom angrep på det danske samfunnet, og sverget hevn for de krenkelser islam er blitt utsatt for:

Ingen ytterligere kommentarer.
(Takk til Snaphanen for datainnsamling).