Islam

Drepe og knuse som koseord

Nå har vi misforstått igjen. Skal vi tro forstander for Det islamske forbundet, Baslim Ghozlan, er Hamas’ barne-TV med oppfordring til å drepe dansker, riktig så koselig. For ord som drepe og knuse kan være koseord på arabisk, sier Ghozlan.

Mange har reagert på Hamas i sine barne-TV programmer oppfordrer til drap, vold og hat i sendingene, fremført av en ”søt og uskyldig” kanin og en hijab-kledd og veltalende jente på 10 -12 år. I ett av de siste programmene oppfordres det til drap på den danske tegneren Kurt Westergaaard, der det til og med legges ut et fotografi av Westergaard.

Forstander for Det islamske forbundet i Norge, Basim Ghozlan, mener derimot at nordmenn feiltolker det som blir sagt.

– Ord som drepe og knuse kan være koseord på arabisk, og er ikke nødvendigvis bokstavelig ment, sier Gohzlan til P4.

Ghozlan vil ikke forsvare tv-programmet, mener det ikke er så ille som mange vil ha det til.