Forskjellsbehandling og diskriminering

Barne-TV Assud vil drepe og spise jøder

Et barneprogram har kaninen Assud og piken Saraa som frontfigurer. Kaninen vil slå ihjel og spise jødene, og den hijabkledde Saraa svarer med om Allah vil. Barneprogrammet er godkjent av Hamas og sendes for palestinske barn i Gaza.

Programmet vises ikke bare i Gaza, men også mange andre steder i den arabiske verden, skriver nydailynews.com. Kaninen Assud, som i tillegg går under navnet Bombemann Bunny, opptrer i programmet sammen med hijabkledde Saraa. Hun sitter stille og lytter til den høytropende kaninen.

– Jeg, Assud, vil slå i hjel jødene og ete dem!, roper kaninen.

– Om Allah vil!, svarer Saraa.Dette skal være ett av de seneste eksempler på at gruppen Hamas bruker søte dyr til å ”belære om hat og vold”, sier Itamar Marcus, leder av Palestinian Media Watch, en organisasjon som overvåker palestinske medier og undervisningsmateriell, skriver Kristelig Dagblad.dk.

Marcus mener at programmet viser at Hamas betrakter barn som et redskap i deres propaganda og krig, og at de ikke har noen problemer med å frarøve barna sin ungdomstid.