Islam

Wilders film om koranen på nettet

Den nederlandske politikeren Gert Wilders, annonserte i fjor at han ville produsere en kritisk film om koranen. Et av spørsmålene var om den kontroversielle islamkritikeren ville få publisert en film som dette. Nå sier Wilders at filmen vil bli lagt ut på Internett, det vil si på hans parti Frihetspartiets webside, samt på YouTube.

I desember meldte rights.no at den nederlandske regjeringen var bekymret for reaksjonene hvis Gert Wilders film ble en realitet. Ikke underlig, all den tid Wilders er avsenderen av blant annet dette utsagnet:

_If Mohammed lived here today, I would propose tarring and feathering and hunting him out of the country as an extremist. (…) If Muslims want to stay here, they must tear up and throw away half the Koran. They must not listen to their Imam. I have read the Koran. (…) And I know that there are enough terrible things in it. If Muslims do assimilate, they are fully-fledged citizens, not a millimetre less valuable than you or I. (NisNews.nl)

Nå kan Expatica.com fortelle at Wilders sin film skal legges nettet. Den forventes å bli ca 10 minutter lang, og skal være ferdig i slutten av januar. Like etter vil den være tilgjengelig ”world wide”. Wilders er også i samtaler med fjernsynsstasjoner om å få sendetid der.

When it will be presented depends to some degree on who will be airing the film. «In the worst case, if no one wants to broadcast it, I will show it to the media at [international press centre] Nieuwspoort.»

Wilders kaller koranen “fascistisk”.

Wilders hopes the film will demonstrate that the Koran, the holy book revered by Muslims, is a «terrible and fascist» book that continues to inspire people to commit atrocious acts. The cabinet voiced its concerns last November about possible repercussions that the film could have in the Netherlands and abroad.

Politiet er allerede i beredskap og har innledet samtaler med imamer og sentrale ledere I ulike muslimske miljø i håp om å forebygge opptøyer.

Amsterdam chief of police Bernard Welten said this week that the police are holding talks about Wilders’ film with imams and other leaders from the Muslim community. They are discussing possibilities for minimising the commotion on the street that could result.

Parallelt med uroen rundt filmen til Wilders, kåres han til “Årets politiker” av fjernsynsstasjonen NOS etter en meningsmåling. Og hva er begrunnelsen for seernes valg? Jo, den beinharde islamkritikken Wilders fremsetter, melder Politiken.dk.

Nu er han kåret til Årets Politiker af den offentlige tv-station NOS efter en meningsmåling. Kåringen falder efter at han har afsløret, at han inden for kort tid vil offentliggøre en film om Koranen og hvordan den inspirerer læserne til ”at gøre deres værste”.