Ytringsfrihet

SAS magasin dropper Khader

SAS sitt magasin, Scanorama, har besluttet å fjerne et lenge planlagt intervju dem den danske politikeren Naser Khader. - Et knefall for islamister, er Khaders reaksjon.

I flere måneder har SAS-magasinet Scanorama arbeidet med å ferdigstille et forsideintervju med den dankse politikeren og ledere av Ny Alliance, Naser Khader. Intervjuet tar utgangspunkt i Khaders kamp mot islamister og de konsekvenser dette arbeidet har hatt for han.

Men ifølge Epn.dk har Scanorama droppet intervjuet med Khader. Det skal ligge ”sikkerhetsmessige årsaker” til grunn for beslutningen, noe SAS ikke vil kommentere. Sandra Carpenter i redaksjonsledelsen i Scanorama har overfor Epn.dk avvist å kommentere forløpet, og hun vil heller ikke forklare hvilke eventuelle sikkerhetsrisiko det ville vært for SAS å trykke intervjuet.

Naser Khader er skuffet over at intervjuet med han droppes.

«De fulgte mig i flere dage og henvendte sig til mig igen senest efter valget for at få opdateret artiklen.”

«Hvis det er rigtigt, at det er sket af sikkerhedsmæssige årsager, så er det jo det samme som at give efter for trusler eller mulige trusler, og det er altså et knæfald for islamisterne,» sier Khader.

Han undrer seg også over at han ikke har fått noen offisiell forklaring fra Scanoramas redaksjonsledelse. .

I konsernledelsen i SAS forsikrer talsperson Bertil Ternert at verken SAS-ledelsen eller sikkerhetsavdelingen i SAS på noet tidspunkt har været involvert i eller orientert om beslutningen i Scanoramas redaksjonsledelse.