Æresdrap og æresrelatert vold

Politiet frykter æresdrap på to søstere

Politiet i Texas jakter på en far som de frykter kan ha drept sine to tenåringsdøtre på henholdsvis 17 og 18 år. Farens motiv kan være jentenes vestlige levesett.

Politiet i Irving i Dallas mener at 50-årige drosjesjåføren Yaser Abdel, opprinnelig fra Egypt, har tatt livet av sine egne to døtre, 17-årige Sarah Yaser Said og 18-årige Amina Yaser Said.

Said søstrene

Likene av de to jentene ble funnet i går i en drosje utenfor et hotell i Irving. Kort tid før jentene ble funnet, mottok alarmsentralen en oppringning fra en mobiltelefon. En jente sa at ”hun var døende”, men så ble forbindelsen brutt.

20 bevæpnede politifolk fra innsatsstyrken omringet familiens hjem og avfyrte tåregass, før de stormet huset. Men Yaser Abdel var ikke hjemme.

Politiet er sparsomme med opplysninger, men skal jobbe etter teorien om at jentenes far ikke tålte sine døtres vestlige levesett og omgang med gutter. Jentene omtales som stille, godt likte og intelligente jenter, som alltid opptrådte vennlig, hjelpende, og som gikk kledd som andre tenåringsjenter.

Men mens faren er på flukt, bistår jentenes mor politiet. Sammen med sin 19-årige sønn er kvinnen ”på et sikkert sted”, ifølge politiet.

Les saken hos JP.dk.