Islam

Norskiraner dømt for blasfemi i Irak

Den irakkurdiske forfatteren Mariwan Halabjaee publiserte en islamkritisk bok. Nå er han dømt in absentia til seks måneders fengsel i Irak for blasfemi. Halabjaee, som har fått asyl i Norge, mener Norge er naiv overfor radikale, islamistiske grupper. Han sier myndighetene tillater islamistene å utvikle seg på norsk jord uten kontroll.

Forfatteren Mariwan Halabjaee publiserte for to år siden boken «Sex, sharia og kvinner i islams historie». I boken skriver han at Muhammed hadde 19 koner, at han giftet seg med en niåring da han var 54 år gammel, og at han deltok i drap og voldtekt. Halabjaee ble truet på livet, og det er utstedt en fatwa om at han skal straffes med døden hvis han ikke ber om tilgivelse. Siden bokutgivelsen, som er han 14 bok, har han levd på i skjul i Norge.

I forrige måned ble han dømt in absentia til seks måneders fengsel i tingretten i Halabja. Ifølge dommen skal forfatteren arresteres så fort han returnerer til Nord-Irak. Men nå har han fått innvilget asyl i Norge, skriver Bt.no.

Det var Det islamske forbundet i Nord-Irak som anmeldte Halabjaee for å ha krenket Muhammed.

Halabjaee mener Norge er naiv overfor radikale, islamistiske grupper, og sier myndighetene tillater islamistene å utvikle seg på norsk jord uten kontroll.

– Norge har beskyttet meg mot terroristene, og jeg håper å kunne spille en rolle i dette demokratiske systemet. Men jeg er ensom, og føler meg som i fengsel. Jeg har lite kontakt med folk og beveger meg forsiktig. Selv om jeg har bodd her i halvannet år, er det ingen kulturelle eller andre organisasjoner som har tatt kontakt med meg, sier Halabjaee.