Vold og overgrep

Norge fordømmer iransk henrettelse

Norsk UD fordømmer henrettelsen av den 27-år gamle iranske kvinnen Rahele Zamani. Zamani ble henrettet i Evin-fengselet i Teheran i Iran i går, trolig ved hengning. Zamani var mor til en tre år gammel gutt og en fem år gammel jente. Tobarnsmoren ble dømt til døden for å ha drept sin egen mann. Ifølge kvinnen skal mannen ha mishandlet henne over lengre tid. Statssekretær i UD, Raymond Johansen, kaller henrettelsen barbarisk.

Henrettelsen blir bekreftet også av norske myndigheters kilder i Teheran.
– Det er helt forferdelig at disse to barna nå må vokse opp uten en mor
en far. Vi vil nå kontakte Irans ambassadør og protestere mot denne barbariske
handlingen, sier statssekretær i Utenriksdepartementet Raymond Johansen til
Aftenposten.no.

Les mer i Aftenposten.