Forskjellsbehandling og diskriminering

Norge betaler for pakistansk advokat

Pakistaneren, med både norsk og pakistansk pass, som sitter fengslet i Pakistan etter tilståelse for drap og voldtekt av ei 7 år gammel jente, er av Fylkesmannen i Oslo og Akershus tildelt 50.000 kr. til advokatbistand. Fylkesmannen ser bort fra at mannen har dobbelt statsborgerskap, som ikke er tillatt i Norge. Den norskpakistanske advokaten Abid Raja er fornøyd.

Fylkesmannen i Oslo og Akershus betaler 50 000 kroner for advokathjelp til en 24 år gammel norsk-pakistaner som er siktet for drap i Pakistan. Den norskpakistanske advokaten Abid Raja har fått løfte om 50.000 kroner til å betale for en pakistansk advokat for sin klient, melder VG Nett. Raja har engasjert advokat Saifullah Warraich til å håndtere saken.

– Dette er viktig for å ivareta rettssikkerheten til min klient, og det er viktig at dette prinsippet også følges for andre norske statsborgere som er siktet i utlandet, sier Raja.

Ifølge VG er det uvanlig at norske borgere får støtte til å betale for advokat i et annet land.

Politiet i Pakistan vil tiltale 24-åringen som pakistansk borger, fordi mannen skaffet seg pakistansk pass for å dra på pilegrimsferd til Mekka.

– Fylkesmannen har valgt å se bort fra pass-saken, og det understreker at han er å anses som norsk borger, sier Raja.

Den 24 år gamle mann har i avhør sagt at han drepte og voldtok en sju år gammel jente. Raja mener det er for tidlig å si om det er en reell tilståelse, eller et resultat av vold fra politiet.

I påvente av en eventuell rettssak sitter 24-åringen fengslet. Raja jobber for å få ham midlertidig løslatt mot kausjon.

Mannens kone og to barn bor i Norge.