Islam

Maks fem homofile muslimer i Norge

”Jeg har ikke sett dem, så jeg er veldig skeptisk til at de finnes. Hvis de finnes, er de ganske få. Jeg tror man kan telle antall homofile muslimer i Norge på én hånd.” Dette uttaler øverste muslimske leder i Norge, imamen Senaid Kobilica, som leder paraplyorganisasjonen Islamsk Råd Norge. Kobilica befester slik påstanden om at muslimer selv er muslimers verste fiende.

Hege Storhaug, HRS

Homofilidebatten og muslimer raser videre etter siste høsts skandaleutsagn fra Islamsk Råd, da verken Senaid Kobilica eller Asghar Ali klarte å ta avstand fra dødsstraff for homofile i Iran, og deretter søkte råd om hva de skal mene om dødsstraff hos islamisten Yusuf al-Qaradawi i Europeiske Rådet for fatwa og Forskning. I anledning filmen om homofile muslimer som vises i kveld i regi av Fritt-Ord, klarer Senaid Kobilica nok en gang å lire av seg uttalelser som bygger opp under et bilde av muslimer i Norge som en gjeng virkelighetsfjerne tullinger som lever på en annen planet i en annen tidsalder. Til Aftenposten.no forklarer imamen hvorfor det er så få homofile muslimer slik:

”Ingen har sett dem, og ingen har blitt kontaktet av dem. Jeg ser ingen grunn til at de ikke har kontaktet oss. Jeg føler de overdriver når de snakker om at deres liv er i fare, og at de er truet på livet. Jeg tror ikke det. La dem komme til meg, og jeg vil snakke med dem,” sier han, og forklarer at det han ønsker å fortelle dem er hva som er hensikten med menneskets liv på jorden – blant annet at seksuelle handlinger ifølge Gud skal skje mellom mann og kvinne.

Som en annen muslimsk frontperson som også jevnlig bidrar til å skape et lite flatterende bilde av muslimer generelt, Basim Ghozlan, mener også Kobilica at homofili kan kureres. Kobilica tar ikke avstand fra Ghozlans uttalelser om at homofili er avvik, og at alle avvik i medisinsk forstand er en sykdom. Men det gjør FrP-politikeren Mazyar Keshvari, flyktning fra Iran. Han er mildt sagt rasende på Ghozlan og dets like. Han ber dem rett ut om å ryke og reise:

”Det er Ghozlans menneskesyn som er horribelt og bør kureres. Disse islamske lederne har en forrakt for nordmenns levemåte. De påstår at nordmenn er satans sønner, at norske kvinner er horer og homofile bør henrettes,” sier en tydelig irritert Mazyar Keshvari til iOslo.no. (…) (…) Vil man gjøre alt man kan for å motarbeide norske verdier, og hvis alt er så galt og forferdelig, så kan du komme deg tilbake til der du kom fra. Der er jo ’alt så mye bedre’ (…).

Også Oslos byrådsleder Erling Lae, selv åpen homofil, reagerer kraftig på muslimske talspersoners holdninger, og varsler ”null nåde i kampen mot islamsk regissert hat mot seksuelle minoriteter”.

”Ghozlan selv nyter godt av å leve i et samfunn der man forsvarer minoritetenes rettigheter. Da er det skuffende at han forsvarer og forklarer overgrep mot minoriteter i andre land”

Lae er Norges mektigste homofile politiker. En annen mektig homofil er Arbeiderpartiets Håkon Haugli. Han synes situasjonen er ”veldig urovekkende” og karakteriserer Ghozlans uttalelser som ”krenkende” og ”på grensen til det komiske”, og lurer på om han og de muslimske lederne ”lever i samme århundre og i samme land:

”Unnskyld, men lever vi i det samme århundret? Lever vi i samme land? Er han en åndelig veileder,” spør Haugli, og legger til: ”Den kursen de islamske lederne har lagt seg på er en konfrontasjonslinje, og det er veldig urovekkende. Hvis de ønsker en konflikt, så får de det.”

Haugli kaster også denne salven inn i debatten, knyttet til Oslos politiske toppleder:

”Så det er helt greit at byens øverste politiske leder hadde blitt henrettet i et annet land? Mener de at Erling Lae bør behandles for sin legning?”

Ja, Haugli, vi i HRS er i liten tvil om at det nettopp er dødsstraff både Ghozlan og Kobilica med flere mener erbehandlingen Erling Lae skal ha hvis de fikk bestemme lover og regler i Norge. Og da vet man jo også hva islamistene Ghozlan og Kobilica mener om kvinner, om jøder, om kristne, om ateister de er alle annenrangs mennesker, sortert under den muslimske herremannen, altså påfallende lik overmennesketankegangen til en viss person med den karakteristiske barten, Adolf Hitler. Det er med andre ord nok av tema å ta av som reiser spørsmål om hvorfor i all verden de orker å bo i Norge, og om de ikke burdekomme seg tilbake til der de kom fra. Der er joalt så mye bedre.

Våre tanker og medfølelse går til norske muslimer som er homofile og muslimer som setter pris på frihetsverdiene i Norge.